Ki tud ajánlani olyan színdarabot, esetleg musicalt, amelyet 10-12 éves gyerekekkel be lehetne tanulni, legfeljebb 15 szereplőset?
Jó kérdés. Kezdjük ott, hogy egy fontos kérdés:
lehetnek-e benne felnőtt szereplők, vagy kizárólag gyerekszereplőset szeretnétek. Vagy az is kérdés, hogy a srácok hajlandóak-e klasszikus mesét előadni (pl. népmeséket), vagy unalmasnak tartják.
Azt előre megmondom, hogy én a szövegkönyv tekintetében túl sokat nem tudok segíteni.
akár olyat is lehetne, amiben csak felnőtt van, de kérdés, a felnőtt szereplő szövegeit egyáltalán megértik-e a lurkók, vagy nem túl "sok" nekik.
Ami így hirtelen eszembe jutott:
- Tanár úr, kéremnek pl. volt színházi változata is, de sztem akár szkeccsműsorként úgy is össze lehet hozni, hogy kiveszitek az eredeti szöveget vagy ti adtok hozzá
- A dzsungel könyve
- Erich Kästner-könyvekből is vannak színházi előadások, én pl. Emil és a detektíveket láttunk
- Abigél (a musical és a prózai verzió is)
meg ha van kapacitás, Disney-mesékből pl. saját szövegkönyvvel össze lehet hozni egy-egy ilyen előadást, a legfontosabb jeleneteket összeválogatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!