Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogyan legyek egyedi, "művész"?

Hogyan legyek egyedi, "művész"?

Figyelt kérdés

21 éves lány vagyok.

Kiskorom óta rajzolok, mert megnyugtat, kikapcsol.

Volt egy 2 éves időszak, amikor nem "alkottam", de tavaly visszatértem. Rengetegen mondják, hogy szép, ügyes, jó rajzokat hozok létre. A problémám, hogy mindet csak MÁSOLOM. Bármit lemásolok, e fejből nem tudok rajzolni.

Sose tanultam a művészetet, aját magamat fejlesztem, mégis megakadtam.

Nem megy a fejből való alkotás, és már idegesít, minden nap ezen rágódom, mert szeretnék egyedit alkotni. Hogy tudom ezt elérni?

2016. júl. 14. 12:11
 1/7 anonim ***** válasza:
16%
Ez számomra valahol beteges, ne haragudj érte! SOSEM másoltam még semmit, mindig a fantáziámból dolgoztam, ami persze részben biztosan a való világban látottakra reflektált. Ha nem tudsz egyedit alkotni, akkor fejletlen az egyéniséged, azt se tudod, ki vagy! Ha ez a helyzet, akkor rajzolás mellett olvass el néhány pszichológiai tárgyú önismereti könyvet!
2016. júl. 14. 12:16
 2/7 anonim ***** válasza:
Mindig legyen nálad egy kis vázlatfüzet és ha van időd firkálj. Bármit amit látsz, aztán megpróbálhatod kiegészíteni képzelet szülte dolgokkal. Az a legjobb ha valamit elrontasz és helyre akarod hozni de ezért lesz egy teljesen új dolog. A másik hogy nézelődj, más művészek is inspirálhatnak. Ne másold le amit pk csinálnak, inkább a hangulatot próbáld megfogni és visszaadni:)
2016. júl. 14. 12:20
 3/7 anonim ***** válasza:

Rengeteg rajztanfolyam van. Olvass festők életét. Meg fogod látni, elvétve vannak közöttük önfejlesztő zsenik. A döntő többség festőiskolában kezdte. Sőt, folytatta elég sokáig.

De ez neked is eszedbe juthatott volna.

2016. júl. 14. 13:03
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem is hasonló problémám van . ( 14 éves vagyok ) És emlékszem mikor a rajtanárnőm elvitt rajzversenyre. Előtte bevoltam szarva, mert tudtam, hog magamtól majd nem tudok rjzolni, cak a másolás megy. Ezért elkezdtem interneten képeket, rajzokat, illusztrációkat nézni. A versenyen megkaptam a címet amire rajzolni kellett. És nekem beugrott az egyik kép amit láttam. Annyira megjegyeztem azt a rajzot, hogy láttam magam előtt, és elkezdtem lerajzolni. A rajzom végül 3. helyezés lett . Utólag kicsit paráztam, hogy most ez akkor nem is az én agyszüleményem, hanem másoltam? De hogy másoltam volna, ha csak az emlékezetemben megmaradt képet rajzoltam, + kiegészítettem saját ötletekkel. Azt ajánlom te is nézegess képeket, és próbáld megjegyezni őket, és úgy lerajzolni, hogy nem nézed a képet, és rájössz hogy saját ötleteid is hozzá kell tenned.Valamint a látsz valami szépet, próbáld lefotózni az agyaddal, és azt a fotót lerajzolni , ami amúgy csak az elmédben létezik.
2016. júl. 14. 13:19
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Első! Itt szerintem nem arról van szó, hogy már egy festményt másol, én pl. az életből másolok, fotókról festek pl. Ez miért lenne beteges?
2016. júl. 14. 15:08
 6/7 anonim ***** válasza:

Nos, először is érdemes tisztáznod magadban, hogy pontosan mit akarsz elérni. Fejből olyan realisztikus képeket alkotni, mint amiket most másolsz? Ahhoz nagyjából egy autista szuperképességei kellenek. Azok a művészek, akik a képzeletet realisztikusan ábrázolják, ők sem fejből teszik, hanem rengeteg egyéb munkát fektetnek bele: vázlatok tömege, saját készítésű kis szobrok (ruhákkal), makettek, rengeteg tanulmány és referenciakép a kisebb részletekhez... Szerencsés esetben is hetekig, hónapokig dolgoznak egy-egy képen.

Vagy esetleg valami sajátos stílust szeretnél? Az pedig gyakorlás kérdése. Valóban nehéz nekiállni, amikor az ember csak a másolást gyakorolta hosszú ideig. De ezt is lehet apró lépésekben csinálni, pl.:

1.) Gyakorlod azt, hogy hogyan kombinálj össze két vagy több képet másolással

2.) Módosítod egy kép színeit a fény-árnyék viszonyok megtartása mellett

3.) Megrajzolsz egy halvány vázlatot és fejből próbálod meg tónusozni/kiszínezni/kifesteni

4.) Végül pedig elkezdesz kísérletezni a sajátos formákkal azzal, hogy fejből próbálsz meg vázlatolni és színezni.

Érdemes azt megjegyezni, hogy az ember nem tudhatja előre, hogy milyen lesz az ő saját, egyedi stílusa, amikor az elkezd kifejlődni. Velem is megesett, hogy teljesen más volt a célom és az alkotás alatt jöttem rá, hogy amit kigondoltam, az egyáltalán nem az, ami engem kielégít. Az kell, hogy kipróbáld a lehető legtöbb alkotási módszert és technikát, hogy ki tudd választani a neked legjobbat. Ja, és persze folyamatosan firkálni, ha egy kis késztetést érzel. Nem szabad elveszni az inspirációt. :)

Sok sikert kívánok!

23/F

2016. júl. 15. 04:52
 7/7 anonim ***** válasza:
23%
Miért akar minden fiatal "egyedi különleges művész" lenni?
2016. júl. 16. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!