Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogy tudnék megtanulni másolni...

Hogy tudnék megtanulni másolni képről?

Figyelt kérdés
Mármint úgy hogy előttem van a kép és azt:) gondolom sok gyakorlás de ahogy próbálgatom valahogy mindig elméretezek valamit, egyébként elsősorban anime karaktereket rajzolnék. Van ami már elég jónak is mondom de abban is van elméretezés valahogy nem találom a megfelelő arányokat. Előre is köszi ha tudtok valami okosat mondani!

2016. jún. 7. 13:11
 1/7 anonim válasza:
29%

Kon'nichiwa! Hát ez nem egy egyszerű dolog...

Nekem is volt ezzel promlémám, de ne add fel! Először is azt ajánlom, hogy nézz rajzvideókat! Olyanokat, amiben egy konkrét karakter megalkotásáról van szó! Olyan karakterek, akiket te is ismersz! Nem baj, ha a rajzoló elrontotta vagy szerinted nem asonlít rá, ezzel fejlődsz, hogy milyen dolgokra kell odafigyelni. Én így nagyon sokat fejlődtem és szerintem neked sem fog ártani. Másodszor pedig tök mindegy ha az elején arréb egy egyetlen mm- rel nem ez a fontos! Így egyedi, de ezzel fejlődsz. És ne aggódj senkinek nem ment még elsőre! Mióta nézel animéket lehet, hogy azzal van gond, hogy még nem szoktad meg a látványvilágot :)

Remélem valamiben tudtam segíteni és megfogadod a tanácsom ^^

2016. jún. 7. 15:08
 2/7 anonim ***** válasza:

A profik négyzethálót használnak másholáshoz, mint amikor dedóban volt a "másold át a rajzot" a kifestőben csak 5x5cm-es négyzetek és egyszerű vonalak helyett, 1x1cm-esek és teljes tartalommal bírnak.

Ha nem másolni szeretnél, hanem hasonlót rajzolni akkor gyakorlást és hazsnáld a kezedügyébe eső eszközöket (akár egy ujjad is lehet) arányméréshez.

2016. jún. 7. 15:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Vannak ezek a jobb agyféltekés rajzolás tanfolyamok, pont erről szólnak. Persze nem anime karakterekről.

Én egyszer vettem egy jobb agyféltekés gyakorlófüzetet, (aztán alig használtam), de pedig elég jó kis feladatok vannak benne.

Ott van egy olyan trükk is, hogy fejjel lefelé fordítsd a képet, és így fejjel lefelé másold, mert így az agyad csak az arányokra tud figyelni, nem próbálja meg értelmezni a látottakat.

Vagy még azt is el tudom képzelni, hogy gyakorlásként oszd fel egyenlő négyzetekre az eredeti képet, meg az üres papírt, és négyzetről négyzetre másold.

De a legfontosabb az, amit már előttem is írtak, hogy sokat gyakorolj, mert ez nem megy elsőre.

2016. jún. 7. 15:25
 4/7 A kérdező kommentje:
1. Arigato :D hár nem rég nézem az tény féléve néztem egyet és akkor rajzoltam is azt a rajzom nagyon szeretem nem teljesen olyan lett de hasonlít és egyedi legalább, de akkor nem rajzoltam utána mert sokat kellett tanulnom, de most nyáron szeretnék. :) köszi a tippet szoktam nézni. 3. Igen a jobbagyféltekésre nagyon el szeretnék menni csak az a baj, hogy drága és ezen nyáron összejött pár dolog és inkább nem terhelem még ilyennel is feleslegesen a szüleimet. A könyv az meg van abban vannak jó kis feladatok igen nyáron azokat is megcsinálom köszi!
2016. jún. 7. 19:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem a párom volt jobb agyféltekés tanfolyamon. Láttam, amiket csináltak, nem éri meg.

Éppen lehet "akciósan" elérhető jobb agyféltekés könyveket találni a neten.

Tényleg négyzetráccsal és/vagy fejjel lefelé csinálják. Azt hiszem olyan is volt, hogy fejjel lefelé, és le volt takarva a kép, soronként fedték fel, és úgy rajzolták át. Ezért nem kell fizetned, hogy ilyet csinálj. A papírt be tudod vonalazni, és ha gépen van a másolt kép, akkor azt kinyomtatod, vagy a legegyszerűbb, ingyenes képnézegetők (pl.) XnView is képes rácsvonalakat megjeleníteni a képen. Egy ideig én is csináltam így, de aztán abbahagytam a másolást.

2016. jún. 8. 09:17
 6/7 Markobardos válasza:
53%
lol, rengetegen írtak, nem olvastam el őket, lehet, hogy már elmondták, de ha másolni akarsz, esetleg azt megcsinálhatod (ha másnak nem is gyakorlás képpen) hogy a számítógépen kiválasztod az adott képet, berakod nagyba, eldöntöd a monitort, rá raksz egy lapot, lekapcsolod a villanyt, és úgy átmásolod... én néha szoktam csinálni, ha nagyon pontos másolatot akarok csinálni valamiről, de ez nem fog hozzájárulni, hogy profi legyél, esetleg ha közben direkt próbálsz tanulni belőle, és nem csak vakon másolgatsz... ha közben érted, hogy mit rajzolsz, és nem csak azért rajzolod át, mert ott van, az talán kéoes tanítani...
2016. jún. 8. 22:16
 7/7 anonim ***** válasza:

Sok gyakorlással. Nagyon alaposan meg kell figyelni az eredeti képet, méricskélni a rajzolás közben, hogy stimmeljenek az arányok. Eleinte sz*r lesz, elő fog fordulni, hogy még a rajzlap közepére sem sikerül becélozni a művet, de majd alakul. A megfigyelésen múlik minden:)

Az a baj egyébként, hogy önmagéban a másolással nem sokra mész. Szerintem én egészen jól tudok kép alapján rajzolni, de saját magamtól képtelen vagyok bármi használhatót összehozni:)

2016. okt. 25. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!