Szerintetek melyik képviseli az igazi művészeti
alkotást?
Figyelt kérdés
Ha valaki lerajzolja mondjunk a saját esetleg általa kedvelt karaktereket, saját stílusában, úgy hoyg teljes mértékben az elméje szüleménye, és nem másol.
Vagy ha valaki lemásol valamit, olyan szinten hoyg azt hiszed hoyg egy fotó?
Saját véleményem szerint a saját agyad által elképzelt tájak,emberek rajzolása jobb, mert ez olyan dolog amire egy fényképező nem képes, és nem is létezik ezen a világon.
Megfogalmaznád hogy mégis mi az, és tudnál is mutatni?
2016. máj. 12. 13:47
5/6 anonim válasza:
Számomra valamilyen szinten minden művészi alkotás, amit szívvel lélekkel készítettek. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy értékesebb ha valaki saját magát is beleviszi a művébe. A hiperrealisztikus másolás technikai kihívásnak jó, de kevesebb benne a kreativitás, ami szerintem alapkövetelmény egy igazán kiemelkedő műhöz. Ha megnézzük a híres műveket, egy sincs ami konkrét másolás, ennek oka van. Természetesen tisztelem azokat akik a másolást tökélyre fejlesztették, de szerintem zsákutca művészeti szempontból. És igazán elszomorít, hogy a tömegek az ilyenekre buknak, mert hogy "hű, olyan mint egy kép" és azt meg igazán kevesen értékelik amikor valami esetleg kicsit elvontabb. Nem vagyok a hiperrealizmus ellen, mert azt is lehet értelmesen használni, mint eszközt, de a másolás csakis technikai szempontból művészet, ami szerintem némileg kevesebbet ér. És nem irigykedésből mondom, elég realisztikusan tudok rajzolni ha arról van szó, de én nem ezt az utat választottam, mert számomra nem ez vezet a kiteljesedés felé.
2016. máj. 13. 00:09
6/6 A kérdező kommentje:
Utolsó egyet értek veled, régen festő akartam lenni és portrékat is szerettem volna rajzolni de rá döbbentem hogy nem az az amit akarok. Számomra egy rajz/festmény, akkor tud igazi értéket mutatni ha a készítő a saját képzeletét teszi bele, ez egy olyan dolog amit más nem láthat, csak a te elméd hozza létre. De ha lerajzolod, megtervezte, már más a helyzet.
Mellesleg én művészetnek tekintem még a 3d modellezést és a képregény rajzolást is.
Ha meg valaki fanartot rajzol a saját stílusában nekem rá tesz egy lapáttal, elvégre újra alkot egy már meglevő dolgot a saját elképzelésében.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!