Színes kép készítéséhez mi ajánlott?
A pasztellt jobban ismerem. Előnye,hogy szárazon is egymásba kenhetőek a színek,de nagy méretbenérdemes dolgozni megfelelő papírra. Probléma a tárolás és keretezés,mivel eleve nagyobb a méret,mint a cerka,de a szénből már ismered.
A másik,hogy nem csak cerka létezik,hanem kréta és nagyobb felületet lehet úgy kialakítani, a cerka elég a részletekre,ha egyáltalán kell,mert a krétát is lehet élesre csinálni és vannak még más trükkök is.
Szerintem jobban javítható,mint az akvarellcerka, mert az eleve nem fed és nem lehet leszedni sem olyan könnyen. Ráadásul akvarell révén csak vízzel oldható.
Szia! Én akvarelles vagyok inkább, de őszíntén szólva a cél érdekében bármit beleviszek (tus, alkoholos filc). Imádok kísérletezni.
De szerintem próbálj ki sok féle technikát, vagy minimum nézz videókat róluk, és az egyik csak megtetszik. :)
Az 1. válaszolóval értek egyet: ne ceruzában gondolkozz: alap hiba, lelassít, de nagyon.
Van még az olajfesték, vagy tudsz dolgozni gépen, digitálisan... tk.RENGETEG lehetőség van, és pont ez a szép ebben.
Hasonló valamennyire,de itt is sokféle van.
A mungyo viszonylag jó árban és minőségben is a kezdéshez. A puhaság a rajzossággal függ össze, extra finom inkább festőibb, a félkemény pedig a rajzosabb dolgokhoz. Színenként is lehet venni ezért szeretem. Persze van 3-4x ilyen drága is..
Annyi van,hogy itt gyurmaradír nem használható olyan jó,helyette inkább zsepi vagy más színnel való összemosással érdemes javítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!