Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » A Kontroll c. filmet hogy...

A Kontroll c. filmet hogy kell értelmezni? Mi valóság és mi álom benne?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 24. 23:03
 1/9 anonim ***** válasza:

Megnéztem néhányszor és az a véleményem róla hogy egy nagyon ütős kis mozit készíthettek volna ha nem ilyen álomvilágos marhaságot találnak ki és nem raknak be irritáló színészeket is, persze nem volt mind az, de nekem a főszereplő és a Muki nagy csalódás volt!

Őszintén szólva elég nehéz lenne megmondani hogy mi a valóság és az álom, mert nem igazán esik le az embereknek a lényege, mert sokan a lökdösődő emberkére kíváncsiak hogy mikor fülelik le végre, engem momentán ez érdekelt a legjobban, viszont a végén csalódnom kellett, akkor döbbentem rá hogy ez nem akció, hanem a lélekre próbál hatni, igaz elég silányan de megpróbál. A léynege hgoy adott a főszereplő Bulcsú, aki valami okból őrlődik, hogy miért azt nem tudjuk (pedig illett volna valami kis előzményt vagy okot adni a dolgoknak, nyilván a munkával kapcsolatban lehet, hogy már nem bírt a legjobb maradni, bár ez elég gyenge ok arra hogy egy metróban kelljen jegyellenőrként sínylődni). A szenvedéseit a metróban elásva éli meg, ott szenved, gyötrődik, harcol a problémákkal, és dacol a halállal, lásd a sínfutást Gonzóval, a végén pedig önmagával. Egy önmarcangoló harc az egész amit a metrósilány kinézetével próbálnak ábrázolni.

Nekem 10/5, de csakis a helyszín és Mucsi miatt (amikor lehányta Tibi én összefostam magam).

Ettől a filmtől csakis a koreai filmremek az Oldboy az ütősebb ha a drámába akarnánk sorolni.

2016. ápr. 24. 23:41
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem derül ki egyértelműen a filmből, de szerintem a gyilkos kapucnis hapsi, az Bulcsú egy másik személyisége.
2016. ápr. 25. 01:30
 3/9 A kérdező kommentje:
A film szerintem arról szól, hogy Bulcsú lent lakik a föld alatt, és mivel sosem megy föl, ezért agyára megy a sötétség, a bezártság. Ez alapvetően nagyon jó ötlet szerintem, hogy hogy hat valakire ez a sötétség. De azt nem értettem, ki a gyilkos, meg hogy mikor álmodik. Pl. amikor megtudja, hogy abban a lyukban alszik a gyilkos.
2016. ápr. 28. 19:56
 4/9 A kérdező kommentje:
Nekem a lelki dolog jobban tetszene az akciónál.
2016. ápr. 28. 19:57
 5/9 anonim ***** válasza:
Igen, csak ebből lehetne drámát is és akciót is készíteni, vagy vegyíteni a kettőt. Ez egyfajta keverék fikciós világ lett volna, csak a történet elég elcsépelt és sokszor tényleg nem egyértelmű. Csak a főszereplő bárgyú képét látjuk folyamatosan, voltak pillanatok hogy szívesen orrba vágtam volna, mert annyira fárasztó volt.
2016. ápr. 28. 22:49
 6/9 A kérdező kommentje:
Engem nem idegesített ez konkrétan. Jobban zavart az, amit szintén mondasz, hogy nem lehet elkülöníteni. Meg nem is értem, hogy most komolyan gondolják, vagy csak képzeli.
2016. ápr. 30. 20:51
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha még ilyen kétértelmű semmilyen végű filmet szeretnél, ajánlom figyelmedbe a Falfúró című filmet, ami szintén magyar. Lehet rajta gondolkodni, én megnéztem, úgy őszintén olyan semmilyen volt az egész, akárcsak ez.

Érdekes hogy a magyarok nem tudnak normális filmet csinálni. Talán az Isteni műszak az ami megüti a mércét. Na az tetszett!

2016. máj. 1. 17:12
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem kérek rossz filmajánlatokat, de köszi. :)
2016. máj. 1. 17:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Igazán nincs mit!
2016. máj. 1. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!