Úton útfélen botlok bele egy adott graffiti ábrába Budapesten, mely valamilyen ormányos állatot ábrázol. Mit jelenthet?
Pár példa:
Apró tollrajzoktól kezdve, matricákon át, egészen komoly méretű graffitikig gyakorlatilag mindenhol ebbe az ábrába botlok. Leggyakrabban a Déli Pályaudvar és a Moszkva/Széll Kálmán tér környékén találkozok vele, de láttam már a Műegyetem környékén és a Kálvin téren is. Több mellett a "Mr.F." felirat látható. Ezeknek az ábráknak lehet valami jelentésük vagy mélyebb tartalmuk? Lehet egy termék vagy együttes logója, csak én nem ismertem fel? Vagy ez valami random graffitis agyszüleménye? Szerintetek mi ez? És miért éri meg valaki(k)nek odafirkálniuk nagyjából mindenhová?
Ez nem graffiti hanem street art. (lehet falragasz, plakát, filcel vagy festékszórókkal fújt ábra vagy felirat) Ezt valamiféle művészetnek gondolják, bár szerintem ez ilyen alter baromság. Egy szépen kidolgozott graffitit inkább tartok művészetnek mint egy darab cetlit a villanypóznán.
Akad azért egy-két elég komoly "művész". Itthon pl a magyar kétfarkú kutya párt agyszüleményeit nagyon csíptem. Konkrétan hülyét csináltak a környezetükből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!