Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mitől lesz igazán szép egy vers?

Mitől lesz igazán szép egy vers?

Figyelt kérdés

Nehéz az út,amin jársz,

tudom,túl sok az akadály,

de tud,van egy ősi szabály,

menj az úton,és meg ne állj.

Néha elhagy a remény,

ilyenkor érzed hogy nincsen esély,

csak menj előre,és sose félj,

tudnod kell,közel már a cél.

Sokszor,fogsz még hibázni,

és rossz emberekre találni,

de tanulj meg,helyt állni,

és ha elesel,akkor felállni.

Az akadály,csak múló állapot,

mit,utadba állított a társadalom,

ilyenkor,kell nekik megmutatnod,

milyen erős,a szellemi akaratod.

Ne félj,nincs mit vesztened,

ott van a harcos, ott a szívedben,

mindent lehet,csak akarni kell,

akarni,és bízni rendületlen.

Küzdened kell,az álmokért,

mert Isten,majd számon kér,

és büszkén,mondhasd,hogy éltél,

hogy sikeresen,célba értél.

Ez az egyik versem,szeretek versírással foglalkozni,vélemény? a www.egyediversek.blogspot.com blogomon megtekinthető a többi is.

2016. márc. 23. 15:05
 1/9 anonim válasza:
100%
Szia, én bár legtöbbször nem verseket, de írok. A verseim, nem tartom kiemelkedően, így ezeket nem is publikálom. Viszont nagyon sokat szavalok, adok elő verseket. És ha bár egy két motívum nekem furcsa, de élvezet volt elmondani, és ilyen egy jó vers! Amibe a kölője vitt annyi érzelmet, hogy az a szavalót is átjárja a hallgatósággal együtt. Szerintem itt van országunk egyik kibontakozó gyümölcse, akire büszkék lehetünk! Van hová fejlődni, de ez egy nagyon jó irány! Sok sikert! Elismerésem! :)
2016. márc. 23. 23:58
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2016. márc. 24. 15:35
 3/9 anonim ***** válasza:

Szia,

én is írok verseket. Nos, azt kell mondjam, ez szerintem jó versed lett, nekem legalábbis tetszik.

Igazából, hogy mitől jó egy vers, az jó kérdés, engem is fogalalkoztat.

Még nem jöttem rá teljesen, de írtam már egy csomó verset, valamelyiket csak megírtam, és én magam is azt mondtam rá, hogy ez nem a legjobb... valamelyikre pedig egyenesen büszke vagyok...

olyasmire kezdek rájönni, hogyha írod, és olvasod (lehetőleg hangosan) és érzed, hogy ez erős, és olyan 'wow' érzetet kellt benned (nem tudom másképp megfogalmazni) az biztos jó vers lesz.

2016. márc. 24. 17:41
 4/9 A kérdező kommentje:
Be jelölnél facebookon? érdekelnek a verseid
2016. márc. 24. 19:06
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor én leszek a negatív.

Nekem van olyan publikált versem, ami átment egy szerkesztőségen, akik döntöttek róla, tehát nem csak feldobtam a netre. Én azt gondolom, hogy a verseid nem jók. Megmondom őszintén, a reményt se látom bennük.

Hogy mi a szép a versben? Ez szubjektív: szerintem az, hogy valaki mond valamit, és én azt gondolom, hogy igen, ez így van, de ilyen gyönyörűen én nem tudtam volna kifejezni, és formailag is jó. A kettő összefügg.

A tiedben a rímek gyengék, ritmusa, lüktetése nincs, formailag csúszkál, a szótagok széttartóak. A témák sablonosak, a szóhasználat is az (pl.: küzdeni az álmokért, világod fogva tart, nem nyitod ki a szemed stb.)

Ettől persze nyugodtan írhatsz.

2016. márc. 24. 22:47
 6/9 A kérdező kommentje:
Igazad van,szerkezetileg nagyon gyenge,de a lényege a mondani való és az érzelem amit a szerző bele tesz.
2016. márc. 25. 13:20
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez így nem igaz, mert akkor leírhatnád prózában is.
2016. márc. 25. 21:44
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Elég silány ez a vers.

"de tud,van egy ősi szabály,"

Nem tudom, hogy hány éves vagy, de alapvetés, hogy verset az kezdjen el írni, aki tud is írni. Gondolok itt arra, hogy a magyar nyelv helyesírási szabályait ismeri, pláne, ha még szabályokról is ír, említést tesz a versében.

Én tudok,

Te tudsz,

Ő tud. Felszólító módban pedig TUDD.

Elég shit ragrímek tömkelege ez a versike. A szótagszám nincs betartva, ami egy időmértékes versnél, bűn.

Egyetlen sora sincs, amely megfogná az embert, silány, olcsó, műpátosszal terhelt, giccses borzalom.

Üdv., egy költő

2016. márc. 28. 22:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Megnéztem a blogodat. Megkérdezhetem, hány éves vagy, és férfi vagy-e vagy nő?
2016. ápr. 19. 00:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!