A művészet, egy kifejezés mód forma. Szobrászat, festészet zene, könyvek.
A művésztnek számomra, elsősorban nem a gyönyörködtetés a cél, sokkal inkább, hogy érzéseket adjon át
Elég sok értelme van, minden értelmesebb, igényesebb műalkotásnak külön megvan a sajátja, épp úgy, ahogy minden irányzatnak, stílusnak, kifejezésmód is külön külön értelmezhető, arról nem tehetnek, hogy te csak abszolút felületesen és általánosítva látsz rá, és a földön levő milliárdféle "művészetet" megakarod "okosan" magyarázni 1-2 szóval.
Akit érdekel, az bármeddig tudna beszélni ilyen témákról érdemien, akit nem érdekel, annak nem kell foglalkoznia vele.
Szerintem úgy hangzik a kérdés, mintha érdeklődést színlelnél valami iránt, miközben könyvtárak több ezer azzal foglalkozó könyvének egyikéhez sem nyúlnál.
ez igaz bármelyik kérdésre, ami úgy szól, hogy:
Xy*tág-fogalmú-általánosított foglalkozás*-nak van valami értelme?
Konkrétan ezen belül mi az a "valami", ami téged annyira érdekelt?
# 2
Szerintem a művésznek nem kell föltétlenül érzéseket kifejeznie, vagy olyan fogalmakat, amihez "mindenki másképp viszonyul". Inkább akár formai dolgokat is megfigyelhet, aki alkot, levázolhatja, leképezheti azt, ami létező/anyagi, megfigyel, tanulmányoz, legalábbis nekem ez az oldala jobban bejön.
Sok helyen meg az van, hogy föltétlenül álomszerűen közelítik meg, ami unalmassá válhat, pedig nem lehet azonosítani az álommal, hanem ahogy az előbbi hozászolásban írták, az élet lenyomatát is jelenti.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!