Jó akvarellfesték?
St petersburg viszonylag olcsó és bár vannak jó színek,a minősége nem elég kiegyenlített. W&n viszont jóval drágább.
Ezt a kettőt próbáltam eddig.Nem tudom a pannoncolor mennyire jó.
Ha művészboltból veszed és megvan a pigment összetétel,akkor azért az utal rá,hogy nem iskolai kategória.
Van Gogh akvarellt használok, színenként veszem és szerintem jó.
itt szerintem elég a 12-es
Jó papírt vegyél, az nagyon fontos
#1-es vagyok,nekem mondjuk a papír rögzítése szokott gondot okozni,mert még a barna ragasztó sem tapad rendesen.
Külföldön ezért a tűzőkapcsozós módszer terjed,de sajnos itthon nem kapni azt a jó műanyag lapot (gatorboard) ami igazán jó erre a módira..
Ilyet próbáltam, van amikor jó de kb 50%.
Ezt a maszkolóst nem tudom,hogy milyen,ahhoz képest,amit OBI-n vettem vajszínű szalag, igaz az viszonylag vékony volt.. lehet a legszélesebbet kéne vennem.
Legjobb minőségnek tipikusan a Schmincke, a Winsor and Newton és a Daniel Smith termékeket szokták vezető akvarell művészek tartani. Ezen kívül még van egy csomó más termék. Érdemes színenként kiválasztani a neked legjobban fekvőket és tubusban megvenni. Ha kezdő vagy, ilyesmivel nincs értelme foglalkozni, akkor csak az a fontos, hogy a papír legyen akvarell papír, a színek tartósságával és minőségével ráérsz foglalkozni később.
A youtube-on rengeteg review-t találhatsz angolul akvarell festékekről.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!