Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ezek a zenészek maguk írják a...

Ezek a zenészek maguk írják a dalaikat, ők szerzik a zenét, ők írják a szöveget?

Figyelt kérdés
Akikre kíváncsi vagyok főleg : Taylor Swift,Katy Perry,Lady Gaga,Green Day,Aerosmith,Alice Cooper,Kiss
2016. márc. 8. 09:35
 1/6 anonim válasza:
Fenét,komoly,profi szakik.
2016. márc. 8. 09:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Wikipedián fenn vannak a daloknál, hogy ki a szövegíró, zeneszerző. A popsztárok jellemzően nem saját dalokat adnak elő (ők ugye inkább előadóművészek), de részt szoktak venni gyakran az alkotás folyamatában.

A kevésbé populárisabb műfajra jellemzőbb a szerzőiség, de ott is előfordul, hogy más szerzeményt adják elő.

2016. márc. 8. 09:51
 3/6 Alain Delon ***** válasza:
Ne viccelj már! Taylor Swift-et és Katy Perry-t kevered az Aerosmith-szel? Előbbiek csak kirakati bábuk, utóbbi pedig egy rockegyüttes, bocsánat, zenekar. Szezon és fazon. Érted?
2016. márc. 8. 11:09
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.Nem keverem,nem azt mondtam hogy ezek az előadók egy lapra vehetőek,csak felsoroltam néhány most népszerű és néhány örök népszerű zenészt.
2016. márc. 8. 11:50
 5/6 Alain Delon ***** válasza:

Bővebben kifejtem:

Taylor Swift, Katy Perry egy-egy producer által megkreált jelenségek. Azt csinálják, azt vesznek fel, amit előírnak nekik, amiért busásan meg vannak fizetve. A Green Day-ben vagy Aerosmith-ben pedig zenészek vannak, akik saját kútfőből zenét szereznek, és azt előadják.

2016. márc. 8. 12:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Ennyire nem éles a határvonal. Mindkettőre igaz az imidzs és a szerzőiség is, csak más-más arányban.
2016. márc. 8. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!