Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerintetek milyen a versem?

Szerintetek milyen a versem?

Figyelt kérdés

Most írtam, igazából még nincs kész, de kíváncsi vagyok van-e értelme befejezni.

Tedd meg, fuss,

szorít az idő

jelenünk csak arról szól,

vajon mit hoz majd a jövő.

Élet ez, vagy semmi se;

sürget minket, hanyatlik

de él-e bennünk örök?

mely folytonosan gyarapszik.

Állj meg, szállj

sehova ne nézz.

Nincs idő már

börtön az, ha szorít a kéz.

Mit sorsodnak hittél

engedd azt el,

ha ember kérdez, ítél

ne beszélj, szóra ne felelj.

Gyűlölj hát,

gyűlölni is szabad

gyötrelemtől szabadít

a szabad akarat.

Mely valaha ellened volt

lehetsz te is az ellen,

törj, zúzz, gyilkolj

szemem se rebben.

Sírj szakadatlan,

most lángokban áll bánatod

s a világban majdan

önmagát láthatod.

Árva lelked kifosztott,

szívedben az érzés holt,

és tested egykoron

férgek otthona volt.

Tisztulj hát,

a föld is olytiszta

hiába hull rá

az emberi lét mocska.

Jöjjön eső, jöjjön vihar

égessen tűzvész, mosson árvíz,

minden fájdalmat

mit a szél, a nap felszárít.

Engedd azt el

mi már megszakadt

és csak korlátja tart meg.

Mint ember,

kalitkától gyönge madarat.

2016. febr. 28. 00:19
1 2
 11/17 anonim válasza:

Nem gúnyolódok, csak szeretném megérteni az elvont művészi logikádat.

És mit fejezzek be? Egyszerűen nincs értelme. Tehát először van az. hogy tegyem meg, aztán fussak, majd fejezzem be és szálljak?? Most nem tudom, csak én vagyok olyan hülye, aki nem érti ennek az értelmét, vagy tényleg nincs semmi értelme?

2016. febr. 28. 16:05
 12/17 A kérdező kommentje:

Igen, te nem érted.

"Tedd meg, fuss,

szorít az idő

jelenünk csak arról szól,

vajon mit hoz majd a jövő.

Élet ez, vagy semmi se;

sürget minket, hanyatlik"

Az utolsó négy sor utal arra, hogy a "tedd meg, fuss"-t nem pozitív értelemben írtam.

Tudod a verseket nem szó szerint szokás értelmezni. Próbáld meg lassan elolvasni és a sorok mögé látni. Ha csak átfutsz rajta, ne csodálkozz hogy értelmetlennek tűnik. Ez csak egy amatőr vers, nem híres, profi művekhez kell viszonyítani. Nem értek a versekhez se az irodalomhoz. Tudom, nem tökéletes. Számomra csak az önkifejezés egy formája. Ha nem jön át, akkor nem. Én tudom mi van a szavak mögött és ez a lényeg.

2016. febr. 28. 18:00
 13/17 ~OnLány~ válasza:

Ugyan már,tudja jól ő is,hogy a legtöbben nem tudunk még ilyet sem írni.

Szóval ne is akadj rajta fel Kérdező,csak úgy érzi akkor is kritizálnia kell és kész. :)

2016. febr. 28. 18:25
 14/17 anonim válasza:
Igazad van, és se tudnék verset írni, de én legalább nem is erőltetem. :) Csinálom azt, amibe jó vagyok.
2016. febr. 28. 18:36
 15/17 A kérdező kommentje:

Nem azért írtam, hogy bárkit is lenyűgözzek. Ez csak egy egyszerű vers, nem volt vele különösebb célom. Tehát nem tudom miről beszélsz...

13-as köszönöm. :)

2016. febr. 28. 19:53
 16/17 anonim ***** válasza:

Jó sz.r ez a vers-féleség.

Egy nagy összevisszaság, képzavaros és ha már itt tartunk, fogadd el a kritikát, az az olvasó joga, és bizony, régen rossz, ha egy verset a szerzőjének magyaráznia kell.

Emellett, látok benned valamit, ami a sajátod, nyilván nem tanultad, de benned van és alkalmassá tehetne, ha fordítanál rá elég időt, hogy valóban jó verseket írj.

Ennek az irománynak nincs irodalmisága, de van lendülete és a hangzók sorrendje nálad valahogy olyan, amivel lehetne mit kezdeni.

Csak hát, gyakorolni kellene, boncolgatni, tanulni, hogy mitől jó egy vers, mitől szép, mitől tartalmas és mivel fogja meg az embereket.

El kéne hagyni a fölösleges tölteléksorokat, a semmire kicsengő hülyeségeket.

A verselés is szakma, gyakorolni kell, szenvedélyesen, odaadással. Olvasni rengeteget és írni sokat. Majd gondozni, át és átírni az írottakat, amíg a szavak a helyükre nem kerülnek, amíg a gondolatok ki nem tisztulnak, amíg a sorokból irodalmi mű nem lesz.

Mert az nem megy, hogy leül valaki, odafirkant valami agymenést 15 perc alatt és leborulnak a lábai előtt a hívek.

2016. márc. 29. 06:23
 17/17 anonim ***** válasza:
szerintem elég klisés, sablonos a mondanivalója, de nem rossz szándékból írom.
2016. szept. 4. 00:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!