A fényképezés folyamatában hogyan történik a képpontok létrehozása a képen? (bővebben lent)
Igyekszem érthetően leírni, mit nem értek :D Mi alapján állítja össze a gép a képen található pontokat, pixeleket? Pl. van amikor nagyon éles, meg nagyon homályos - olyankor mi a különbség? A homályosnál valami véletlenszerű alapon megy, és azért olyan?
Bocs ha hülye kérdés.
DOF deep of field,ha arra gondosz,hogy egy része éles míg a többi nem a képnek. Ez sok tényezőn múlik, de a lényeg az,hogy a fényképező érzékelőjén a valóság egy pontja egy kör formájában jelenik meg, a kör átmérője a tárgytávolságtól,leképezés síkjától és a lencse apertura értékétől függ. Kis résnél élesebb képet kapsz ,mert kisebb lesz a kör.
Köszi! Még azt meg tudnád mondani, hogy ez igaz-e, hallottam egy ilyet:
"A fényképezőgép úgy van beállítva, hogy véletlenszerű, milyen képpontot vesz be, és milyet nem a kép létrehozása folyamán." Ezt nem értem... milyen véletlenszerű dolog? Van véletlen dolog a fényképezés folyamán?
Én csak arra tippelek,hogy a szenzor által érzékelt kép és ami rögzül az eltér,átmegy egy feldolgozási folyamaton,ahol az algoritmus dönt esetleg arról,hogy az adott információ tárolódjon vagy sem és ez az algoritmus dönt véletlenszerűen,hogy a végeredmény természetesebbnek tűnjön.
De ez csak tipp..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!