Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Számotokra mit jelent ez az...

Számotokra mit jelent ez az idézet? Mi a jelentése?

Figyelt kérdés
Hiszünk a mámorító jövőben, ami évről évre távolabb kerül tőlünk. Ma sem sikerült elérnünk, de sebaj, majd holnap gyorsabban futunk utána, messzebbre nyújtjuk a kezünket, és akkor majd egyszer, talán, tovább küzdünk hát, evezünk az ár ellen és sodródunk napról napra a tegnap felé.

2015. dec. 11. 23:15
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ez ilyen pesszimista hozzáállás. Jelentése: hiába küzdesz, úgyis buksz.
2015. dec. 11. 23:37
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem tudtam, honnan ismerős az idézet, így utána néztem. Most már viszont nem tudok elvonatkoztatni az egész könyvtől illetve filmtől. :)

(Scott Fitzgerald: A nagy Gastby, Mia Farrow és Robert Redford főszereplésével.)

A vágyak és a valóság közti egyre tágabb szakadékra, és a görög tragédiákra jellemző elkerülhetetlen végzetre tudok csak asszociálni ezek után.

2015. dec. 11. 23:40
 3/3 anonim válasza:
100%

Hinni olyan dologban, ami nem teljesen nekünk való, tehát felesleges, hiszen, egyre "távolabb kerülünk" ettől az elképzelt céltól.

Mintha a visszafejlődést is magában hordozná.

Úgy írtam, h az előzőeket nem olvastam el, nehogy befolyásoljanak.:D

2015. dec. 11. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!