Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Miért értékelik jobban a...

Szemüveges kérdése:

Miért értékelik jobban a portrékat és a másolt alkotásokat amiben szinte alig van kreativitás mint az egyedi műveket?

Figyelt kérdés
Rengetek klubban és közösségben vagyok évek óta tag. Az a tapasztalatom hogy ha valaki portrékat másolgat, vagy lemásol egy képet fotóminőségben meg vannak őrülve érte. De az egyedi alkotások nem kapnak elismerést. Csak épp megnézik de csak ignorálják. Sokszor egy egy portré kidolgozása is hagy kívánnivalót maga után, de teljesen meg vannak őrülve érte. Nem értem, hiszen én ics mégis csináltam portrékat, de csak gyakorlásként. De nem éreztem sosem művészetnek hogy lemásolok valamit ami nem is az én ötletem. Van pár portré, ami tetszik, ha kicsit elnagyoltabb, részletes, mint durván árnyékolt. De az elég ritka. Kíváncsi vagyok hogy ez csak szerintem igazságtalan azokkal szemben akik napokat agyalnak, dolgoznak egy egyedi kidolgozással és ötlettel, de a végén nem kap elég epismerést.

2015. nov. 30. 22:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Akiben nincs művészi véna, vagy éppen a pálcikaember a specialitása (mondjuk a kettő gyakran egybeesik), az sajnos valóban csak az ilyen rajzokat tudja értékelni (tisztelet a kivételnek).

Én még ugyan csak kezdő-haladó (nem igazán tudom belőni a szintemet) rajzos vagyok, de jómagam is ezt tapasztalom. Én is sokkal több elismerést kaptam a (szerintem rémgagyi) első portrémra a szüleimtől, mint a későbbi rajzaimra. Pedig többnyire saját karaktereket (emberek, állatok és más egyéb élőlények) vagy fanartokat rajzolok, nem animés stílusban, de ezekre alig kapok itthon elismerő szót. Internetre (deviantArt, vagy tumblr) meg csak a rajzaim töredékét merem feltölteni, bár ott azért lényegesen jobb a helyzet ilyen téren.

2015. nov. 30. 23:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Akkor lehet én vagyok kivételes, de nekem mondjuk Salvador Dali képei nagyon tetszenek, pont az egyediségük miatt.
2015. nov. 30. 23:57
 3/6 A kérdező kommentje:
Ugye hogy ugye. Sajnos én is így vagyok ezzel. Egyre több energiát feccölök az alkotásaimba, folyton gyakorlok. Érzem, látom hogy fejlődök de mikor közzé teszem, akkor kapok 30 like-ot és ott meg is áll. Aztán valaki feltesz egy satírozott arcot amin én is látom hogy lett volna még mit alakítani az meg 200 like-nál meg sem áll. És kiírja az alkotó hogy unalmában 40 perc alatt nyomatta. BUMM :D
2015. dec. 1. 09:13
 4/6 A kérdező kommentje:
Dalí nekem is a kedvencek között van. :)
2015. dec. 1. 09:22
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem érzem igazságtalannak. A fotorealizmus és a kreativitás messze áll egymástól, ez tény, de szerintem egy egyedi látásmódú embernek nem szabad elvárnia azt, hogy sokan megértsék az ő műveit. Ez ugyanaz a jelenség, mint mondjuk a zenében: van, ami tömegeknek készül és van, ami csak egy szűkebb kört érint meg (és ebben nincs semmi furcsa).

Másrészt, a laikusok (ha már nem érdekli őket egy kép mélyebb tartalma) akkor a belé fektetett időt és energiát fogják értékelni. Nyilván nem adhatod át egy kreatív képpel, hogy te mennyit agyaltál az ábrázoláson, ha a technikai megvalósítása csak egy rövid időt vesz igénybe.

Szerintem mindez csak arról szól, hogy elfogadjuk-e azt, hogy más emberek nem úgy gondolnak a képekre, mint mi, és így nem is érinthetünk meg mindenkit.

2015. dec. 1. 17:28
 6/6 anonim ***** válasza:
86%
Nagyon gyorsan döntsd el hogy az átlagembernek fested a képeket vagy magadnak és a szakmabelieknek. Ezzel még rengeteg csalódást elkerülhetsz. Ha az átlagnak, akkor esetleg még bevételed is lesz, de olyan leszel mint egy jó iparos, aki szinte megrendelésre dolgozik. Ha művészkedni akarsz, nagyon gyorsan keress egy jól fizető munkát, és ha napi 8-10 óra meló után még lesz kedved festeni, akkor fess. Döntés nálad.
2015. dec. 3. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!