Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Bélyeggyűjteményt kinek lehet...

Bélyeggyűjteményt kinek lehet eladni?

Figyelt kérdés

Nagyon régi, 1800-as évek végétől napjainkig, sok külföldi is van benne.

Sok munkája van benne annak, aki gyűjtötte, ezért nem akarom eladni az interneten.

Múzeumra gondoltam, vagy valaki komoly gyűjtőre, aki megbecsüli.

Ez lehet szerintetek, vagy tartsam inkább meg?

2015. nov. 25. 15:17
 1/6 anonim válasza:
Antikvárium,bélyeg bolt.
2015. nov. 25. 15:30
 2/6 anonim ***** válasza:
Így sajnos, ha valaki egyáltalán nem ért hozzá és a bélyegpiac is rég leáldozott, nagyon nehéz. Vannak azért magán bélyegkereskedők (pl. Marnitz), vagy a Darabanth Kft. is rendszeresen aukcionál nagy tételeket
2015. nov. 25. 15:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez alapján nagyon nehéz lenne megmondani. Hiszen rengeteget számít, hogy mennyire ritka, melyik országból való, stb.

Én magam pénzgyűjtő vagyok, ez egy hobbi, a hozzáadott munkát nem lehet felszámítani. Ha valóban komoly mennyiségről van szó, akkor célszerű szétbontani a gyűjteményt, egyben nagyon kicsi az esély az eladásra.

2015. nov. 25. 16:54
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az is lehet, hogy folytatom én a gyűjtést, csak azt nem tudom, hogy hogy.

Nem tudjátok, hogy van-e erre valamilyen tanfolyam, hogy bélyeggyűjtés?

Amit olvasok az interneten az sehogy se visz közelebb, mert nem értek egyáltalán ehhez a témához.

Kellene valaki, aki elmagyarázza.

2015. nov. 25. 19:50
 5/6 anonim ***** válasza:
A facen biztosan találsz ennek megfelelő oldalt. Én is fent vagyok pénzgyűjtőként több oldalon. Azonban ne értékeld túl a gyűjteményt, amíg más nem látta. Nekem elég komoly pénzgyűjteményem van (többezer érme, kb ezer bankjegy). Mondom megint, ez egy hobbi. Sokan abba a hibába esnek, hogy a befektetett munkát egy vagyonnak tekintik.
2015. nov. 25. 20:03
 6/6 A kérdező kommentje:

Jó nagy munka lesz, amíg kiművelem magam a témában.

A külföldi bélyegekről nem is tudok semmit, sokról azt se tudom, honnan vannak.

Az is nagy munka lesz, ha ki akarom pótolni a magyar gyűjteményt, mert 1871-től kell elkezdenem, ugyanis akkorról csak egy bélyeg van, a többi is hiányos.

Na de most már rájöttem, hogy időrendben fogok haladni.

Majd veszek egy könyvet, hogy segítsen.

2015. nov. 25. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!