Mit rajzoljak? (animével kapcsolatban)
Olyat, hogy valaki a "természetbe olvad" próbáltál már? Pl nekem mániáim voltak egy időben a nimfák (félig fává változva ;) ) Vagy akit rajzolsz, szomorúan néz, miközben a testét már elfedi a köd, vagy éjszakai háttérrel homályos körvonalakat rajzolsz a karakterednek, esetleg szél által fújt hajat és szárnyat, vagy valaki felé nyújtaná a kezét közben... Bocsánat, ha nem túl érthető a megfogalnazásom :D
Megszemélyesítést/animébe átrajzolást próbáltál már? Pl a görög-római mitológiai alakok hogy néznének ki animében, vagy a Kalevala szereplői? Abban sok érdekes lehetőség rejlik, ha ez kevés, leírást, képeket találsz hozzá a neten.
Amúgy nem hiszem, hogy ne lennél kreatív. Zenehallgatás alatt, ha egy éppen rajongott animédről/párosodról képzelődsz, tuti eszedbe villan valami kép, amit szívesen látnál róluk. Más fanartok is adhatnak ötletet sajáthoz, mégha az teljesen más is, segítenek ráhangolódni. Próbáld ki :) vannak olyan oldalak, amelyek televannak animés képekkel.
Tudom javasolni a Tumblr, a Pinterest, illetve a deviantArt nevű oldalakat. Ha nagyon nincs ötletem, hogy mit rajzoljak, mindig ezekre nézek fel ihletért, illetve referenciáért.
Különösen érdemes az "art inspiration", illetve a "drawing reference", "drawing tutorial",, "art tutorial" kulcsszavakra rákeresni. :)
Ezeken belül, ami a Pinterestet illeti, ott magamból kiindulva a táblák között érdemesebb böngészni, mert azok többnyire tematikusak és jobban tudok az ízlésemnek, kedvemnek megfelelő képeket találni, a sima kereső egy csomó számomra érdektelen találatot/stílust is kidob.
Első vagyok. Hát, szerintem még azzal próbálkozhatsz, hogy fanartokat készítesz (akár könyvekhez is, én speciel nagyon bírom a Harry Potteres képeket anime stílussal). Néhány regényben vannak elég látványos jelenetek (pl a Laurában Peter Freundtól, a filmek alapján a Tolkein könyvekben, stb)
Vagy a "négy elemben" (ha az ázsiai verzióját vesszük, ötben) is vannal nagyon jó lehetőségek. Pl egy lány tűzgolyót tart a kezében a sivatagban, egy anime-fiú támadni készül vízből készült ostorral, stb. Néhány animében nagyon jó akciójelenetek vannak, onnan lehet ötletet meríteni a pozíciókhoz ;-)
Illetve olyannal is megpróbálkozhatnál akár, hogy ugyanazt az egy anime karaktert különböző korokban ábrázolod (ó-görög harcostól a reneszánsz zenészen át a 21. századi focistáig)
Amugy örülök, ha tetszik valami. Ha rajzolsz, megmutatod lécci? *-* nagyon érdrkelnénrk a munkáid ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!