Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Melyik zenekar énekesének van...

Melyik zenekar énekesének van a legszebb, legérthetőbb kiejtése? Valaha, nem csak maira gondoltam.

Figyelt kérdés
A Szörényinek? A Nyerges Attilának? Kinek?

#együttesek énekesei #szép kiejtés #érthető szöveg
2015. aug. 25. 00:35
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Igen; igaz, a Gregor József is, Melis György is teljesen érthetően énekelt.

De az is igaz, hogy operaénekeseknél a férfiak általában jobban artikulálnak, és pl. a szopránok legtöbbször érthetetlenek.

2015. aug. 25. 15:54
 12/14 anonim ***** válasza:

kedves kérdező, az a baj, hogy túlságosan leszűkítetted a kört.

csak magyar lehet az előadó. azon belül csak olyan, aki mögött ott áll a zenekara (saját zenekar). ezen belül is csak az jöhet szóba, aki _szerinted_ mondanivalóban gazdag szöveget énekel (ez egy szubjektív kritérium, kinek mi a mondanivaló?), és ezen belül (kb. 30 ember) még meg szeretnéd keresni a jól artikuláló énekeseket. ráadásul közülük kettőt már közöltél is - noha mindkét névvel vitatkozni lehetne.

és ha ez még nem lenne elég, az a divat, hogy egy énekes/előadóművésznek saját zenekara kell, hogy legyen, egy alig 40 éves hagyomány. külföldön a beatles alapozta meg ezt, csakúgy mint a singing/songwritingot. idehaza az illés-metró-omega előtt nem volt ilyen. tehát a korszak is be van határolva, kb. 1965-től napjainkig. hiába mondanám én neked, hogy király ernő remekül artikulált, ha nem volt mögötte a saját zenekara, nem maga írta a szövegeit, és gondolom a századeleji, könnyed pesti dalok szellemiségével szintén bajod van.

2015. aug. 25. 16:15
 13/14 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy talán leszűkítettem, de csak az összehasonlítás egyszerűsítése miatt.

Mert igazán nem lenne igazságos csupa amerikai példát nézni, a németek meg elmaradnának pl. Pedig náluk is van szép kiejtés. Stb.

Akkor maradjunk a sajátunknál, a magyaroknál. Nálunk is azért inkább az együtteseknél, mert ott nem kísérik az énekest, hanem az énekes egy a hangszerek közül.

A szövegeknél sem látok bajt, lehet saját is, másé is, mondjuk érdekesebb, ha a hangulatok, egyszerű érzelmek helyett áttételesebb,nem pillanatnyi gondolatok fejeződnek ki.

Nem szeretnék ellenpéldát hozni; szerintem a mind két példám szépen, követendő kiejtéssel énekel. Van esetleg jobb példa?

2015. aug. 26. 01:07
 14/14 anonim ***** válasza:

Szőke Nikoletta, Fábián Júlia?

vagy Gájer Bálint?

2015. aug. 26. 01:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!