Megmagyaráznátok, mire jó a művészet (főleg az irodalom)?
Szerintem, a művészet alkotás. Létrehoz valami újat, amiről véleményt alkothatok.
Teremtsen. Teremt - mert megalkotom a véleményem; és igen. Ha "nem tetszik (pl.Petőfi, megtehetem. Miért kellene,
Hogy tetsszen ??!!
Ha megtalálod a téged érdeklő műfajt, irányzatot stílust,
akkor a művészet (spirituálisan) erőt, támogatást adhat ahoz, hogy az életben helytállj, nehéz helyzetekben is
megőrizd az emberiességedet, jellemedet, és amennyire ez lehetséges, helyesen cselekedj. Többször is volt ez már úgy, hogy ha bizonyos műveket nem olvastam volna, akkor másképp csináltam volna a dolgokat, (néha jobban, néha rosszabbul), de töbnyire inkább rosszabbul. Sokat jelent az ha az ember egy magasabb, hétköznapi dolgok fölé emelkedő morálhoz is méri a dolgokat, és úgy ghozza meg döntéseit. De ez csak néha van- igaz bár olvasott vagyok, de nem is a bölcsész szakon végeztem az egyetemen.
Ilyenkor az irodalom, a művészet, a helyünk, a jó és a rossz tudása nagyon sok lehet.
Máskor, más esetekben pedig a művészet sokszor semmi, sokszor csak vacak és szemét.
És (számomra nem is minden művészetnek van értéke, legalábbis amit annak mondanak.
"Jómagam elszomorodom, amikor látom a főiskolás, egyetemista fiatalokat, amint fülükben a hallgatóval hallgatják az mp3 zenét, miközben enervált tekintettel néznek a semmibe. De ez is ízlés dolga. Lehet, hogy mások imádják a jelenetet."
Ez, megvallom, nem értem, hogy jön ide. Aki mp3-on zenét hallgat, nem szeretheti a művészeteket?
Nem az előző vagyok, de értem/érteni velem, miről ír. Szerintem példának hozta fel arra, amikor az ízlés nem lehet vita tárgya, hogy habár ez neki nem tetszik, attól még másnak bőven.
Más gondolat erről: Amit a főiskolások/egyetemisták/fiatalok kiüresedett tekintettel hallgatnak az mp3 lejátszón, Számomra minden, csak nem művészet. Egy művészeti alkotás onnan felismerhető, hogy ad valami pluszt AZ ember életébe, lelkileg gazdagìtja. Ha hallgatok valamit, Ami művészet, akkor megnyugszom/felkavarodok/sírok/boldog leszek...stb, néha táncra perdülök, de ami hangos, monoton tücctücc az maximum hipnotizálni/butítani való. Az nem művészet, pozitiv értelemben biztos nem az...
Zenében pont ezt értem ez alatt, mint valaki fentebb a verspárhuzammal. Írt ötletből két verssort..de ez még nem emelkedik a művészet, azaz irodalom magasságába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!