Honnan tudhatom meg, hogy alkalmas vagyok-e színésznek?
Érdekel a színészet, de sosem tanultam. Van még esélyem profi színésznek lenni lehetőleg külföldön?(18 éves vagyok)
Szeretnék egyetemre járni, és nem a színművészetire. Nem tudom, hogy amellett lehet-e magas szinten színészetet tanulni.
Nagyon kialakulatlan ez még. Járj valamilyen színjátszóba, tanulj hangszert, éneket. Külföldön? a nyelvet anyanyelvi szinten kell tudni- hogy "játszani" tudj a beszéddel...
Egy másik egyetem mellett nem megy a profivá válás. A színművészetin (Bp, Kaposvár) öt évig napi tíz órában megy a ének-hangképzés, mozgásképzés, beszédóra, mesterség-dráma gyakorlatok... a képességfejlesztés nagyon nehéz, lassú folyamat, nagy kitartást igényel.
Amatőr csoport, persze, minden hülye lehet "színész". Éljen a végtelenül igénytelen Budapest Éjjel Nappal.
Ha komolyan gondolod, akkor egyetem.
"Vannak olyan hírességek, akik sosem jártak drámaórákra vagy színművészetire, mégis befutottak"
Ja, de nem a színészi teljesítményükkel, hanem a "celeb" mivoltukkal. Persze ez is út, de nem ez volt a kérdés.
Nézzétek meg pl. őt: [link]
Huszonéves koráig köze se volt a színészethez, mégis nagyon tehetséges színésznő. És ő csak egy a sok közül. Azért csak a nagy "celebeket" tudjátok felhozni ellenpéldának, mert ők folynak a csapból is, de rajtuk kívül van rengeteg olyan igazán jó színész is, akik sosem tanulták a szakmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!