Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Valaki elmagyarázná ezt nekem?

Valaki elmagyarázná ezt nekem?

Figyelt kérdés

[link]

Sajnos nem tudok angolul

2015. jún. 12. 22:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem szó szerinti fordítás,de festek és angolul tanulok:)

A lényege,hogy nem mindegy,hogy hogyan használod a színeket,mert befolyásolják a hangolatot,de a néző figyelmét is ráirányíthatják dolgokra,mint első képen az üvegcsőre.

Sok ember tud valamennyit a színharmónáról,de a szín intenzitása és árnyalata legalább olyan fontos.

20% -os szaturációnál a szín(ami most piros) már koszossá ,barnává kezd válni.

Ez azért fontos,mert rossz értékek elrontod a képet.

Erős színek erőltetésével, túlszaturálással (narancsos első kép) azt éred el,hogy a néző szeme nem talál fókuszpontot,csak ide-oda ugrál.

Alatta látható a javított kép. Igazából,ha megnézed,akkor egyértelműen a narancsokon van a fókusz.

Őnmagában a szaturáció nem rossz,ha mértékkel van használva, lásd vörös hegyes képeket.

Az alatta lévőn segít vezetni a tekintetet.

A Jézusos képen ,azzal,hogy túlszaturált színe van,kiemeli,erőssé tesz stb.. a többiekhez képest...

A színharmóniák használata:

Monokromatikus (egy szín használatával készült)

Drámai képek

Analóg (egymás melletti színek)

Nyugodság kifejezésére

Triadic (három szín a színkörön,de a szög fontos)

Nehéz jól használni,mert könnyen gyerekessé válthat,de pont ezért használják rajzfilmekben. (Amúgy elég a legóra gondolnod)

Komplemeter (egymással szemben lévő)

Természetesen passzolnak egymáshoz,de fontos,hogy ne egyfelelő arányban használd a két színt és óvatosan bánj az intenzitással.

(Split komplementer) Ezt nem tudom mi magyarul,de a lényeg,hogy olyasmi mint az előző,csak a szembe lévő komplementer szín fel van bontva és egyenlően el van tolva két másik szögben.

Ha mondjuk kevernéd,akkor fognál pirosat és zöldet,akkor a zöld festékből nyomnál két egyforma adagot a palettára majd egyforma adgban adnál az egyikhez sárgát a másikhoz kéket.

Akkor használt,ha komplementert akar csinálni valaki,de nem elég a két szín.

Dupla komplementer

Bármelyik két komplementer használható,de itt is az a jó,ha nem egyenlően vannak használva.

2015. jún. 13. 07:01
 2/2 anonim ***** válasza:

Egyébként

[link]

Ez kötelező olvasmány,elileg,bár szerintem aki eleget nézeget a neten hasonló dolgokat meg tud lenni nélküle is..

2015. jún. 13. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!