Hol lehet ilyen rajzokat készíteni?
Van egy adott személy, akit így rajzolnak le:
Teljesen fekete-fehér, (minimális szín használattal) és egyszerû vonalakkal dolgoznak. Rengeteg ilyen képet láttam már tumblr-ön, nem tudja valaki hol/hogyan lehet csinalni ilyet?
Lineart kategóriának mondanám,bár annyira nem vagyok nagy szakértő. Elképzelhetőnek tartom,hogy mondjuk egy fényképet úgymond átrajzolnak ps-en stb.. ,de persze van,aki erre mindenféle segédcucc nélkül is képes.
Ha programmal akarod,akkor fogod a gimpet (mert az ingyenes), beöltöd az eredeti fotót, új réteget hozol létre felette és az alsót kicsit halvánnyá teszed. Elkezded rajzolni szépen a vonalakat ceruza eszközzel,majd a végén az eredeti fotót törlöd a rétegek közül...
A coreldraw vektorgrafikus program, szóval törésmentes vonalakkal tudsz dolgozni.
Az adobe photoshop, és a gimp meg pixelgrafikus program.
Azt használod amelyikhez értesz. Nekem mindhármat tanították az iskolában.
Tudnod kell kézzel rajzolni ahhoz, hogy a számítógépes programok segítségével is képes legyél rá. Lehet szenvedni az egérrel, de rajzpaddal sokkal egyszerűbb.
Tehát magán a padon rajzolsz egy toll szerű dologgal, ami a képernyőn jelenik meg.
https://www.youtube.com/watch?v=PHNiidUX_GU
Ipadon is lehet már rajzolni.
De barátnőm például először megrajzolja lapon, utána beszkenneri, és utána photoshoppal, vagy akármilyen más képszerkesztővel rá lehet menni.
Te is kipróbálhatod magad csak fehér lap, esetleg grafit, tűfilcek, markerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!