Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hány ablaka van a Parlamentnek?

Hány ablaka van a Parlamentnek?

Figyelt kérdés
Egyszer régebben olvastam valahol, de most sehol sem talalom.
2015. máj. 15. 07:17
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Csak egy kis google és olvasási tudás kell hozzá:

[link]

2015. máj. 15. 07:28
 2/7 A kérdező kommentje:
Akkor mennyi is az annyi?? Biztos ezen a linken van a valasz?
2015. máj. 15. 09:21
 3/7 anonim ***** válasza:
54%
Ez a link elkezdett valami hülye reklámot bömbölni a beállított alaphangerőm hatszorosán, majd lefújt a székről. Úgyhogy kedves 1-es válaszoló, ez nagyon hülye vicc volt, ment is a piros pacsi. :)
2015. máj. 15. 11:30
 4/7 anonim ***** válasza:

Az, hogy szerencsétlenek vagytok, nem az én hibám, de akkor tessék, bemásolom a teljes szöveget. Látom senkit nem tanítottak meg az iskolában olvasni:

Prága, Cseh Királyság

Kihajították a prágai vár ablakán Ferdinánd stájer főherceg, leendő német-római császár, magyar és cseh király megbízott kormányzóit, és titkárukat. Vilém Slavata, Jaroslaw Martinitz grófot és Philip Fabricius a földühödött protestánsoknak esett áldozatul, akik az ablakon kifelé való dobálózással egy szép cseh hagyományt folytattak, amit anno dazumal 1419 júliusában a husziták vezettek be. Ez tudott.

Most azonban a defenesztrációként ismert tevékenység egy ún. light verzióját gyakorolták, hiszen a két tanácsos és a titkár most nem a vérre és lincselésre kiéhezett tömeg között landolt, hanem egy trágyadombon. Ami nyilván kellemetlenül büdös, ugyanakkor nem tépi le az ember fejét.

Egyébként a defenesztráció kifejezést a geekek arra az esetre használják, amikor valaki lecseréli Windows típusú operációs rendszerét egy tetszőleges, másik platformra. Mondjuk mi nem vágnánk föl csak azért, mert OS X alatt WoW-ozunk, meg recskázunk.

Másrészt halkan megjegyeznénk, hogy a Parlamentnek 365 ablaka van.

2015. máj. 15. 22:16
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi: Ez már válasz.(vagy az is lehet, hogy nem sok időnk volt géphez ülni, és a kisebb kütyük nem nyitották meg?, ezért lett volna egyszerűbb, ha egyből beírod.) Viszont biztos, hogy nem a magyar parlamentnek van ennyi ablaka.
2015. máj. 27. 11:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Én is úgy emlékszem - valami iskolai kirándulás kapcsán -, hogy a Magyar Parlamentnek annyi ablaka van, mint ahány napja egy "normális" évnek: 365.
2015. máj. 28. 03:23
 7/7 anonim válasza:
365 tornya van. Hogy hány ablaka, az engem is érdekelne. Mist oislantottam rá a villamos ablakán és felmerült bennem is a kérdés.
2024. máj. 8. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!