Tudtok ajánlani jó grafit ceruzát rajzoláshoz?
Kezdő szinten rajzolgatok, de szeretem csinálni, és szeretnék fejlődni is benne, de egyenlőre csak 1-2 fajta ceruzát használok. Utánaolvastam több helyen is, és ha esetleg van itt valaki aki ért hozzá, ajánlhatna nekem valami jó ceruzatípusokat.
Erről mi a véleményetek? Megéri megrendelni?
Itt van eddigi két rajzom, továbbra is csak ilyen fekete-fehér rajzokat szeretnék csinálni:
Attól, hogy drágább ceruzát veszel, nem lesznek jobbak a rajzaid. Ahhoz neked kell fejlődnöd, nem a ceruzáid minőségének. Aki tud, az bármivel tud. Aki meg nem tud, az egy jobb minőségű ceruzával sem tud. Ennyi.
Ha nagyon zavar, hogy sz*r a ceruzád, akkor úgy vegyél újat, hogy előtte ki is próbálod. Akkor jó, ha nem szemcsés, és bármelyik oldalára fordítod, bármennyit koptatod, nem karcol. Rendelni nem érdemes.
Egyetlen egy hb-s ceruzával is meg lehet rajzolni egy jó képet. Ez az illető tehetségétől függ.
De mondom, ha akarsz venni többfélét, jobb, ha előtte kipróbálod.
Azért szerintem igenis számít az eszközök minősége. Nem helyettesítik a képességeket, viszont az eredményen látszik, ha jó minőségű ceruzát, papírt, festéket, ecsetet, stb. használtál.
Én speciel nagyon szeretem a Derwent ceruzákat.
Én megrendeltem azt a szettet és azt kell mondanom nem túl jók a ceruzák még a legpuhább is olyan 4B lehet kb.
A szénceruzák egész jók, a pvc vágó is, a papírceruza nekem nem mos el eléggé, de nem rossz.
A ceruza toldó nagyon jó és a radír is, a táskáról nem is beszélve...
Nem volt rossz vétel, de ceruzákat majd vennem kell...
Javaslatom:
Én ha már drágább akkor progresso ceruzákat veszek, ha olcsóbb akkor megteszi a Koh-i-Noor is...
Viszont ami fontos így vannak a ceruzák:
H=Hard=Kemény/Világos (karcolásra való) HB=közepes B=Black=Fekete. vagyis minél több H annál világosabb és minél több B annál sötétebb...
Én pl. 2 vagy 4B-vel rajzolok tónusozáshoz kell 6 és 8B...
H-s ceruzával csak karcolgatni lehet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!