Csak egyedül én vagyok azon a véleményen, hogy attól, hogy valaki realisztikusan másol fotóról, még nem művész? (kifejtem lentebb)
Arról van itt szó, hogy valaki egy fényképet(!!) hitelesen lemásol, és akkor mindenki el van ájulva attól, hogy hú de tehetséges.
Viszont, ha arra kerül sor, hogy MAGÁTÓL kellene rajzolnia valamit(pl. egy dinamikus mozgást), akkor nem tud mit csinálni.
Nem egyszer találkoztam már ilyennel. Persze, van , aki tényleg ért hozzá, viszont abból kevés van. (És az ilyenek elé odaállsz, és lerajzolnak hitelesen helyben, ami abban különbözik a fényképes esettől, hogy lényegesen nehezebb. Hogy miért? Mert a legnehezebb az agynak az egészben az, hogy míg a fénykép már kétdimenziós, addig a valóságból való ábrázolásnál le kell képeznie a háromdimenziósból. -legjobb példa: rövidülés-. És ezt több rajztanár is elmondta már nekem, ezért kell élő modellekről rajzolni.)
És annak, aki azt mondaná, hogy a másoláshoz is tehetség kell, azt válaszolnám, hogy nem, az tanulható. A legjobb példa erre a Jobb agyféltekés rajzolás tanfolyam. ( [link] ) -egyik ismerősön is volt már, nem tudott rajzolni egy normális arcot,és a három nap után csodálatosan lemásolta a képet, amit magával vitt, viszont azóta se tud önállóan egy arányos arcot rajzolni.
Szerintem másolás gyakorlásként kiváló, de csak annak, és valami onnantól művészet és tehetség kérdése, ha önkifejezésből fakad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!