Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hol tudnék többet megtudni a...

Hol tudnék többet megtudni a filmművészetről?

Figyelt kérdés

Állandóan olvasok filmekről, de rengeteg mondatot nem tudok értelmezni.

Például:

Tarantino következő filmjében(JB) mindenki a Ponyvaregényt várta, de hiba volt, hiszen előbbi filmesztétikai szempontból érettebb alkotás.

Mit is jelent ez pontosan?

Fórumokon, oldalakon semmi komolyabb elemzés nem található, ha van, az is eléggé tré:

"áhhh nagyon nagy film, nagyon ütős minden, minden nagyon jó, 20* élveztem el, QT nagyon nagyot alakít-de hát nem is szerepel benne- nem baj akkor is"

Ahogy a Ponyvában mondja az öreg:egymás f szát szopkodják meg a Tarantinoét.

De rengeteg ilyet látok, Eastwood Gran Torinoja is ilyen, szerintem egy sablonos, kiszámítható, egyszerű film, ennek ellenére a nonstop "életem legnagyobb filmje" megy.

Lényegre térve, hogy például mitől jó egy forgatókönyv, mi a szkript, mitől ütős egy párbeszéd?

2015. febr. 10. 23:20
 1/4 anonim ***** válasza:
hány éves vagy? középsulikban szokott lenni médiaóra, egyetemen filmszak stb
2015. febr. 12. 01:13
 2/4 A kérdező kommentje:

Középsuliban nem volt, arra meg nincs pénzem, hogy filmszakra menjek.

Másrészt filmes ismerősök szerint a magyar oktatás szar.

2015. febr. 12. 13:51
 3/4 anonim ***** válasza:
ha vannak filmes ismerőseid, ahogy írod, akkor kérdezgesd őket, nézzetek meg közösen egy filmet, utána vesézzétek ki együtt
2015. febr. 13. 02:03
 4/4 A kérdező kommentje:

Hát ez az, h ők ezeken a dolgokon nevetnek.

Ők inkább gyakorlatiasak.

2015. febr. 13. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!