Ki a kedvenc magyar költőtök és miért?
Figyelt kérdés
2015. jan. 30. 14:32
1/18 anonim válasza:
nekem Radnóti. Gyönyörű verseket írt. Amikor általánosban tanultuk, teljesen megfogott, pedig utáltam az irodalomórákat. De akkor úgy ültem és figyeltem, mint egy kisangyal :))
2/18 anonim válasza:
Janus Pannonius, a humora miatt.
4/18 anonim válasza:
Radnóti(gyönyörű a költészete) és Ady(ma is érvényesek a versei.)
5/18 anonim válasza:
Én Adyt szeretem a megbotránkoztató stílusa miatt.
6/18 t_GaRami_a válasza:
Ady, mert szívből szerette a hazáját, valamint Petőfi, mert sokat tanultunk róla már aslóban is. Eladta a lovát és kardját, de a segesvári csatában harcolt, meg persze a 48-49-es szabadságharc miatt, arról szintén sokat tanultunk alsóban.
7/18 anonim válasza:
Lőwy Árpád, a disznólkodásaiért.
9/18 anonim válasza:
József Attila. Ha hinnék a reinkarnációban, erősen gyanítanám, hogy van közöm a lelkéhez.
10/18 anonim válasza:
Petőfinek csodás a Nemzeti dala. Annyira büszke vagyok rá, hogy ez a vers a miénk.
Valamint Kölcsey is, mert a Himnusz a világ legszebb verse!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!