Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szereti itt valaki a filozófiá...

Szereti itt valaki a filozófiát? Ha igen, miért?

Figyelt kérdés
2015. jan. 25. 20:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert egy nagyszerű gondolat ugyanúgy tud gyönyörködtetni, mint egy festmény vagy egy zenei darab.
2015. jan. 25. 21:42
 2/8 Hengerelőhereverem ***** válasza:
Sok fajtája van és nem mindet szeretem, de én sokat olvastam Platón, Senecát és szerettem, de nem biztos, hogy ma rá tudnám venni magamat.
2015. jan. 25. 21:56
 3/8 Hengerelőhereverem ***** válasza:
Egyébként Platónt azért volt öröm olvasni, mert azok a furfangos gondolatmenetek amiket Szókratész összehoz egyszerűen bámulatosak.
2015. jan. 25. 21:57
 4/8 A kérdező kommentje:
Az első válaszolótól kérdezném, hogy milyen filozófustól olvasol műveket?
2015. jan. 25. 22:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Számomra a filozófia egy elvont, mély értelmekkel foglalkozó tudomány, amely többek közt az összefüggéseket, az élet értelmét keresi. Nagy kedvencem Schopenhauer, Nietzsche.
2015. jan. 26. 06:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Akik igazán meggogtak, azok a preszókratikus filozófusok (Zénón, Hérakleitosz, Démokritosz többek közt), de szeretem Berkeleyt, Francis Bacont, Jasperst, hogy csak néhányat említsek.
2015. jan. 27. 13:51
 7/8 A kérdező kommentje:
Látom jól beleástad magad a témában. Mindeddig sajnos csak Nietszche, Shcopenhauer, Kierkegaard műveit ismerem, de igyekszem több embertől olvasni és összevetni a véleményeket.
2015. jan. 27. 14:12
 8/8 sándorjános ***** válasza:

Imádom! Mert ahogy előttem írták: gyönyörködtet + megismertet. Ha nem lenne a világ számos területén érthetetlenségek adódnának, így segítenek az embert, és ennek nyomán az ember törekvéseit sínbe tenni "kidugni fejünket a barlangból"- hogy Platónt idézzem.

Az Eszterházy Főiskola ingyen leszedhető filozófiai anyagai. Egyik se olyan haláli bő elemzés, de pl. a letölthető anyagok közt találsz diákat, amikben gyorstalpalóban össze van foglalva ki mit állít a világról.

[link]

Én magam is rajongok Szókratészért (Platón nyomán), valamint az ideatan is érdekes dolog művészetre vetítve (képzőművész szeretnék lenni, ez érdekel).

Tudom ajánlani Fredric Jameson - Posztmodern, avagy a kései kapitalizmus társadalmi és kulturális logikája c. gyűjtését és elemzését.

Heideggert.

A távolkeleti filozófiát: Pl. Lao Ce, Lin Csi.

Magyarokból nagyon szeretem Hamvas Béla és Weöres Sándor irodalmi munkásságát (aki konyít a filozófiához bizony őket se hagyhatja figyelmen kívül, bár írók és nem konkrétan filozófusok).

Robert Musiltól a Tulajdonságok nélküli ember c. könyvét.

2015. jan. 28. 01:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!