Szereti itt valaki a filozófiát? Ha igen, miért?
Imádom! Mert ahogy előttem írták: gyönyörködtet + megismertet. Ha nem lenne a világ számos területén érthetetlenségek adódnának, így segítenek az embert, és ennek nyomán az ember törekvéseit sínbe tenni "kidugni fejünket a barlangból"- hogy Platónt idézzem.
Az Eszterházy Főiskola ingyen leszedhető filozófiai anyagai. Egyik se olyan haláli bő elemzés, de pl. a letölthető anyagok közt találsz diákat, amikben gyorstalpalóban össze van foglalva ki mit állít a világról.
Én magam is rajongok Szókratészért (Platón nyomán), valamint az ideatan is érdekes dolog művészetre vetítve (képzőművész szeretnék lenni, ez érdekel).
Tudom ajánlani Fredric Jameson - Posztmodern, avagy a kései kapitalizmus társadalmi és kulturális logikája c. gyűjtését és elemzését.
Heideggert.
A távolkeleti filozófiát: Pl. Lao Ce, Lin Csi.
Magyarokból nagyon szeretem Hamvas Béla és Weöres Sándor irodalmi munkásságát (aki konyít a filozófiához bizony őket se hagyhatja figyelmen kívül, bár írók és nem konkrétan filozófusok).
Robert Musiltól a Tulajdonságok nélküli ember c. könyvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!