Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » A Lyra vagy a Maped színes...

A Lyra vagy a Maped színes ceruzák vannak olyan jók minőségben, mint a Faber Castell?

Figyelt kérdés
Érdemes költeni a Faberre? Bár nem a pénz miatt kérdezem elsősorban, hanem azért, mert a lakhelyemen egyik írószerben sem volt Faber, bár az egyikbe elvileg érkezik pár nap múlva.

2015. jan. 19. 18:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van többféle Derwent készletem, Egy Faber Castell, egy Koh-i-noor és vannak Lyra ceruzáim.

Egyedül a Derwent és a többi közt lehet hasonlóságot találni. De a d. művészceruza, a többi "student grade".

( Gondolom, te sem FC Polychromosra gyűjtesz, ha a Lyra a másik opció:) Szóval, gyanítom, a "te" FC-ed is student grade )

De válaszolva a kérdésedre:

Összességében a Lyra közül a "groove slim"- fantázianevűeket még jobbnak is tartom, mint az "olcsóbb" Faberek (olcsóbb= 3-5 ezres készlet, nem 75 ezres polychromos :D)

Bár, ezek sok kötőanyagos, keményebb ceruzák, így vastagabb papírt ( vagy finom szemcsés akvarellpapírt) ajánlok mellé - azokon a Lyra álomszépen csúszik. Vékony vagy túl sima lapon ezek az olcsóbb ceruzák elcsúsznak, a pigment nem jön le szépen a hegyről, illetve, pokoli erőteljesen kell nyomni --> nem tudsz mindenhol ugyanolyan erősségűen nyomni--y csíkos lesz.

Szóval, ha ennyi hablaty után is érdekel a véleményem, túl nagy különbség nincs az azonos árkategóriákban. :)

A Lyra is jó :)

Mapedet nem nagyon ismerem, unokahúgomnak volt, de az ilyen hülye "műanyag"-belű volt, ami brrrrrrrrr...

Megj: grafitból a Lyra ARTrage a kedvencem, ami egy "olcsóbb" cerka.

2015. jan. 20. 14:22
 2/3 anonim válasza:
Én kipróbáltam mind a kettőt de mindegyik kitört amikor faragni akartam addig lehetett vele színezni amíg ki nem tompult. Ezért inkább a Faber Castellt ajánlom.
2016. júl. 29. 13:27
 3/3 anonim válasza:

faber-castellt vettem de a maped jobb.

a faber castell kitörik

2017. júl. 24. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!