A Lyra vagy a Maped színes ceruzák vannak olyan jók minőségben, mint a Faber Castell?
Nekem van többféle Derwent készletem, Egy Faber Castell, egy Koh-i-noor és vannak Lyra ceruzáim.
Egyedül a Derwent és a többi közt lehet hasonlóságot találni. De a d. művészceruza, a többi "student grade".
( Gondolom, te sem FC Polychromosra gyűjtesz, ha a Lyra a másik opció:) Szóval, gyanítom, a "te" FC-ed is student grade )
De válaszolva a kérdésedre:
Összességében a Lyra közül a "groove slim"- fantázianevűeket még jobbnak is tartom, mint az "olcsóbb" Faberek (olcsóbb= 3-5 ezres készlet, nem 75 ezres polychromos :D)
Bár, ezek sok kötőanyagos, keményebb ceruzák, így vastagabb papírt ( vagy finom szemcsés akvarellpapírt) ajánlok mellé - azokon a Lyra álomszépen csúszik. Vékony vagy túl sima lapon ezek az olcsóbb ceruzák elcsúsznak, a pigment nem jön le szépen a hegyről, illetve, pokoli erőteljesen kell nyomni --> nem tudsz mindenhol ugyanolyan erősségűen nyomni--y csíkos lesz.
Szóval, ha ennyi hablaty után is érdekel a véleményem, túl nagy különbség nincs az azonos árkategóriákban. :)
A Lyra is jó :)
Mapedet nem nagyon ismerem, unokahúgomnak volt, de az ilyen hülye "műanyag"-belű volt, ami brrrrrrrrr...
Megj: grafitból a Lyra ARTrage a kedvencem, ami egy "olcsóbb" cerka.
faber-castellt vettem de a maped jobb.
a faber castell kitörik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!