Miért van olyan kicsi pénisze minden férfinak a legtöbb festmény/szobron?
Az egyik válasz szerint a termékenység jele a görögöknél a rövid farok volt, mert a spermának így rövidebb utat kellett megtennie a nő méhébe... Hogy ez igaz -e vagy sem azt nem tudom, olvasd el a többi választ is.
Talán nem akarták a szobrászművészek, hogy a remekműveiket megpillantva egyből a pénisz az vonzza oda a tekinteteket. :-)
Másrészt az un. vérpénisznek nevezett pénisz típus (szemben az un. húspénisszel) reálisan ábrázolva kb. tényleg lehet ekkora nem erektált állapotban.
"Az egyik válasz szerint a termékenység jele a görögöknél a rövid farok volt, mert a spermának így rövidebb utat kellett megtennie a nő méhébe."
Ez nekem pont fordítva tűnne logikusnak. Megnéztem azt a hozzászólást, amire hivatkoztál, és abban az szerepel, hogy a spermiumoknak rövidebb utat kell megtennie azelőtt, mielőtt a nő testébe kerül és megtermékenyíti.
(Nem mintha a valóságban az ejakuláció másodperceiben sok időbe telne nekik egy hosszabb péniszben végighaladni. :-))
A legtöbb festemy es szobor "prűdebb" korokban keszült amin takartak amennyire lehetett.
Illetve akkor a nők csak azt bamulnak nem az egesz szobrot mert vonzana a tekintetüket.
A készítés idejében erkölcstelen volt mutogatni a mindennapi életben. Még a görögöknél is, hiába sportoltak meztelenül, de a mindennapi életben illett eltakarni a szerszámot.
Így ábrázolták ugyan, de csak jelzésértékűen.
A keresztény középkorban meg aztán főleg prűdek voltak az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!