Jó lett a rajzom?

Figyelt kérdés

[link]

Véleményeket,kritikákat szívesen fogadok.

16/F

2015. jan. 7. 22:14
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:D
2015. jan. 7. 23:13
 12/18 anonim ***** válasza:

16 évesen! Megáll bennem az ütő!

Sürgősen keressen meg téged valami tehetség gondozó :)

2015. jan. 8. 10:50
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem semm..

rendelésre is rajzolsz???

2015. jan. 8. 17:26
 14/18 A kérdező kommentje:

utolsó kommentelő: igen,szoktam.

már egy csomó embernek rajzoltam.

2015. jan. 8. 19:13
 15/18 anonim ***** válasza:

Megb*szod, ezek qrvára gyönyörűek!! :)

Én is szoktam rajzolni, majdnem ilyen szépen.. :) (mellékes megjegyzés volt :D)

2015. jan. 9. 21:48
 16/18 anonim ***** válasza:

Szia! Ha te csináltad, akkor gratulálok! Tehetséges vagy. Viszont nekem priviben azt írtad, hogy nem szoktad bekeretezni a a rajzaid, pedig egy-két általad linkelt képen látszik a keret is. Azt sem tudom, hogy mégis honnan van ennyi energiád és időd minderre. Azért sem, mert én már tapasztaltam ezt. Főleg tanév közben szinte semmi időm nem volt, pedig úgy rajzoltam volna. Persze embere válogatja, hogy milyen tempóban is dolgozik, de ezek nem pár perces munkák ugyebár.

A rajzokról még annyit, hogy technikailag tényleg nagyon jók, de a témák marha sablonosak. Marylin, Bob Marley... ha pl csak simán portrérajzokra keresel rá a neten, biztos kidob Monroe-ról meg a rasztáról vagy 20 darabot. Ez a szemből kinyúl egy kéz is hatalmas klisé, már itt gyakorin is láttam belőle vagy egy tucatot.

Szóval inkább készíts egyedi képeket, amibe bele vihetsz egy kis lelket is.

Nekem ez túl steril... szép, de steril.

2015. jan. 10. 18:36
 17/18 anonim ***** válasza:
65%

Most dicséretért, vagy kritikáért jössz? A kritikához nem kell 500 kép. Már az első 3 után rögtön feltűnt, hogy nem használsz elég tónusértéket, és nem látod térben az egészet. Nagyon részletesen le tudsz másolni egy fotót, de ez még nem jelenti azt, hogy tudsz is portrét rajzolni. Sok helyen körvonalat csinálsz a dolgoknak, van ahol pedig elég észrevehető torzulások vannak. Látszik, hogy nem együtt fejleszted az egész rajzot, hanem egy részletet kidolgozol, majd haladsz tovább. Ez így nem megy, ha tovább el akarsz jutni.

Kezdjük mondjuk itt:

[link]

Mi az a két vonal az orrcimpájánál? Ott nem vonalnak, hanem bemélyedésnek kellene lennie.

Valahogy így:

[link]

És az a gond, hogy ez a probléma legtöbb rajzodban elég durván fellelhető. Csomó helyen "lapos" a rajzon az, aminek domborúnak, homorúnak kéne lennie. A fotorealisztikus rajzolás lényege, hogy becsapjuk a szemet, azaz a sík rajz térbelinek tűnjön.

[link]

[link]

A valóságban nem csak fekete, fehér, meg szürke tónus van.

A legtöbb képeden semmi kontraszt.

[link]

Olyan, mintha összekenték volna szegény Michael arcát korommal. Nem látod az arcot felépítő egyszerű formákat, nem ismered az arc szerkezetét, csak lekopizod, aki a képen van. Így nem lesz realisztikus a rajz.

Nem ártana szemből lefényképezned a rajzaidat.

Mire jó, hogy oldalról fotózod??? De most komolyan! Így nem lehet látni a valós arányokat, pedig pont az lenne a lényeg.

Egyébként tehetséges vagy, csak látszik, hogy rossz módszerrel rajzolsz, és hogy nem vagy tanult. Nyugodtan keress fel egy rajztanárt, az majd részletesebben elmagyarázza, és fejleszt téged :)

2015. jan. 11. 16:04
 18/18 anonim ***** válasza:
Tökéletesen egyetértek az előző válaszolóval.
2015. okt. 3. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!