Mi az előnye annak ha eredeti cd lemezt veszünk és nem töltögetjük le innen-onnan szerintetek? Érvek mellette és ellene?
Féltem egy ilyentől, hogy valaki drágának tartja majd az eredeti cd-t. Ez igaz. De. Valaki dohányzik, alkoholt fogyaszt vagy más káros anyagokat az még drágább és sajnos az emberek jelentős része csinálja.
Nem mellesleg vannak használt cd-k, amelyek ma már nagyon olcsón hozzáférhetőek.
Való igaz, egyszerűbb. Számomra nem ugyanaz az élmény és ha szeretek egy művészt ezáltal támogatom például ha tőle veszem meg vagy a lemezboltban. Az már más kérdés, hogy mennyit kap meg belőle. Nem tudom.
Másrészt visszakapcsolódva az első mondatomhoz. A fizikai formátum is fontos.
Neked fontos, másnak nem. Meg lehet már elég rég venni digitálisan is.
"alaki dohányzik, alkoholt fogyaszt vagy más káros anyagokat az még drágább"
És neked ahhoz meg mi közöd? Ez akkora szar érvelés, úgy teszi magát tönkre mindenki, ahogy akarja. Hadd hulljon csak a férgese.
Vegyed meg akkor a CD-t és legyél vele boldog. Nem mindenki fizetése akkora, hogy mindig megvehesse a neki tetsző zenéket.
Utolsó, ott a pont. Van aki nem engedheti meg magának. Kész, ennyi.
Kérdező? mi volt ez az érvelés a dohányosokkal, meg az alkoholistákkal? Az nem mentesít fel semmi alól, hogy más még jobban szórja a pénzt.
Ha van pénzed, vedd meg. Ha ezt valaki furcsának tartja, mond el, hogy megengedheted magadnak, ne azzal dobálózz, hogy "de más sokkal többet költ!"
Ez olyan ovis szint.
-Pistike, te megütötted Marikát?
-Igen, de a Sanyi meg is fojtotta! Ne tessék má' engem leszidni!
Persze ez egy nagyon eltúlzott példa, és teljesen másról szól, de nagyjából ugyanaz a folyamat.
Kérdező, nekem ebből az izzadságszagú érvelésből, és a magyarázkodásból az jött le, hogy nem vagy biztos a dolgodban, és úgy érzed, furcsán néznek rád, amiért megveszed a cd-t. Nem kell emiatt görcsölnöd! Semmi furcsa nincs benne, ha akarod, nyugodtan vedd meg, hisz meg van az oka, Te is elmondtad! Nem kell ezért "bűnösnek" érezned magad! Aki emiatt máshogy tekint rád, az hülye :)
Ebben teljesen igazad van.
Amúgy én nem venném meg a cd-t, mert úgysem használnám. Ugyanahhoz a számhoz ingyen is hozzájuthatok. Én telefonról hallgatok zenét, szóval nem sok értelme lenne egy pénzért vett cd-t átkonvertálgatni. Egyébként meg a legtöbb előadónak egy életre elég pénze van így is, szóval neki az tök mindegy, hogy megveszem-e, vagy nem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!