Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi az előnye annak ha eredeti...

Mi az előnye annak ha eredeti cd lemezt veszünk és nem töltögetjük le innen-onnan szerintetek? Érvek mellette és ellene?

Figyelt kérdés
Egyáltalán van-e még olyan, aki megveszi a cd-ket erre is kíváncsi lennék abban a korban, amikor mindent le lehet tölteni. A lemezboltokban régebben sorok álltak, ma senkit nem lehet látni. Bevallom én egyértelműen a lemezvásárlás mellett foglalok állást.
2014. dec. 14. 20:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Drága az eredeti cd.Általában nem éri meg az árát.
2014. dec. 14. 21:40
 2/8 A kérdező kommentje:

Féltem egy ilyentől, hogy valaki drágának tartja majd az eredeti cd-t. Ez igaz. De. Valaki dohányzik, alkoholt fogyaszt vagy más káros anyagokat az még drágább és sajnos az emberek jelentős része csinálja.

Nem mellesleg vannak használt cd-k, amelyek ma már nagyon olcsón hozzáférhetőek.

2014. dec. 14. 22:18
 3/8 anonim ***** válasza:
65%
De egyszerűbb letölteni.Nem biztos,hogy mindent meglehet kapni olcsón.
2014. dec. 14. 22:20
 4/8 A kérdező kommentje:

Való igaz, egyszerűbb. Számomra nem ugyanaz az élmény és ha szeretek egy művészt ezáltal támogatom például ha tőle veszem meg vagy a lemezboltban. Az már más kérdés, hogy mennyit kap meg belőle. Nem tudom.

Másrészt visszakapcsolódva az első mondatomhoz. A fizikai formátum is fontos.

2014. dec. 14. 22:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Neked fontos, másnak nem. Meg lehet már elég rég venni digitálisan is.

"alaki dohányzik, alkoholt fogyaszt vagy más káros anyagokat az még drágább"

És neked ahhoz meg mi közöd? Ez akkora szar érvelés, úgy teszi magát tönkre mindenki, ahogy akarja. Hadd hulljon csak a férgese.

Vegyed meg akkor a CD-t és legyél vele boldog. Nem mindenki fizetése akkora, hogy mindig megvehesse a neki tetsző zenéket.

2014. dec. 15. 11:45
 6/8 anonim ***** válasza:

Utolsó, ott a pont. Van aki nem engedheti meg magának. Kész, ennyi.

Kérdező? mi volt ez az érvelés a dohányosokkal, meg az alkoholistákkal? Az nem mentesít fel semmi alól, hogy más még jobban szórja a pénzt.

Ha van pénzed, vedd meg. Ha ezt valaki furcsának tartja, mond el, hogy megengedheted magadnak, ne azzal dobálózz, hogy "de más sokkal többet költ!"

Ez olyan ovis szint.

-Pistike, te megütötted Marikát?

-Igen, de a Sanyi meg is fojtotta! Ne tessék má' engem leszidni!

Persze ez egy nagyon eltúlzott példa, és teljesen másról szól, de nagyjából ugyanaz a folyamat.

Kérdező, nekem ebből az izzadságszagú érvelésből, és a magyarázkodásból az jött le, hogy nem vagy biztos a dolgodban, és úgy érzed, furcsán néznek rád, amiért megveszed a cd-t. Nem kell emiatt görcsölnöd! Semmi furcsa nincs benne, ha akarod, nyugodtan vedd meg, hisz meg van az oka, Te is elmondtad! Nem kell ezért "bűnösnek" érezned magad! Aki emiatt máshogy tekint rád, az hülye :)

2014. dec. 15. 16:20
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen, van egy ilyen oldala is a dolognak. De. Visszatérve a dohányzáshoz és a bulikba járáshoz iszogatáshoz egy más témát is érintve. Sok diák mondja, hogy nincs pénz tankönyvet venni, de arra van pénz, hogy cigit vegyen. A lemezeknél ugyanez a helyzet fennállhat. Azért hozom fel ezt a példát, mivel gyűlölöm a dohányzást és az alkoholfogyasztást, egyéb káros szenvedélyeket. Aki így szeretne élni természetesen az attól még éljen így. Mindenkinek megvan a saját útja.
2014. dec. 15. 23:52
 8/8 anonim ***** válasza:

Ebben teljesen igazad van.

Amúgy én nem venném meg a cd-t, mert úgysem használnám. Ugyanahhoz a számhoz ingyen is hozzájuthatok. Én telefonról hallgatok zenét, szóval nem sok értelme lenne egy pénzért vett cd-t átkonvertálgatni. Egyébként meg a legtöbb előadónak egy életre elég pénze van így is, szóval neki az tök mindegy, hogy megveszem-e, vagy nem :)

2014. dec. 16. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!