Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Tudnátok nekem szépirodalmi...

Tudnátok nekem szépirodalmi könyveket ajánlani, amik nem voltak kötelezőek?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretek olvasni, de csak az anyanyelvemen. Külföldön élek, így amikor hazajutok, egyszerre szoktam bevásárolni könyvekből. Csak és kizárólag a szépirodalom érdekel, a ponyvák, bestsellerek világától kiráz a hideg.

Sajnos éppen bajban vagyok, már nem tudom mit vásároljak. Bármilyen országból származó, bármilyen korú szépirodalmi alkotás érdekelne.

Elsősorban a tragikus, elgondolkodtató, de nem vontatott műveket kedvelem, az sem baj, ha drámai költeményről van szó. A realisztikus regényeket nem kedvelem, inkább legyen elvont vagy fantáziadús.

Nagyon-nagyon köszönöm előre is, ha valaki tud ajánlani valamit ezeknek megfelelően!

2014. dec. 13. 12:36
 1/5 anonim ***** válasza:
E. T. A. Hoffmann: Az ördög bájitala
2014. dec. 13. 13:05
 2/5 anonim válasza:
Bár realisztikusnak mondanám inkább, de azért bátran merem ajánlani: Jókai Anna- Tartozik és követel; Szabó Magda- Ajtó.
2014. dec. 13. 13:10
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi, Hoffmannt egyébként is szeretem, a 2. kommentelő által ajánlottaknak utána nézek :)
2014. dec. 13. 13:25
 4/5 Márciuska ***** válasza:

- George Orwell: Állatfarm

- Selma Lagerlöf: A Halál kocsisa

- Daniel Keyes: Virágot Algernonnak

- Robert Merle: Állati elmék

2014. dec. 16. 11:49
 5/5 anonim válasza:
George Orwell tényleg tök jó, Robert Merlétől meg a Védett férfiak is jó írás.
2014. dec. 17. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!