Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ki írta azt az ifjúsági...

Icsiro kérdése:

Ki írta azt az ifjúsági regényt, amiben ez a mondat szerepel: "Aki disznók közé keveredik, megeszik a korpákok. "?

Figyelt kérdés
Úgy emlékszem az volt a címe, egy rossz kisfiú naplója,vagy története. Egy olyan rosszcsont gyerekről szól, aki ártatlan kíváncsisággal rengeteg csibészséget csinál, mindenkit bosszant. Ebben hangzik el a fent idézett mondat. Kerestem a Google-ban, de nyomára sem bukkantam a történetnek.

#ifjúsági regény #disznó #korpákok #rossz kisfiú
2014. dec. 9. 13:35
 1/5 anonim ***** válasza:
2014. dec. 9. 14:29
 2/5 anonim ***** válasza:

első vagyok

index.hu fórumon találtam:

jutiq 2010.05.04 34

Erre nem emlékszem, negyven éve sem hoztak lázba az eposzok, a Kalevala különösen nem. Szeretném szeretni őket, de nem megy :-(( Bár, hallgatni még csak-csak, és most kezd is derengeni valami...

Nemrég hallottam a Mikszáth Kálmán Kis prímás c. kisregényéből készült rádiójátékot, ami nagyon kedves emlékem. El is határoztam, hogy a kicsimnek fogok majd Mikszáthot olvasni. És most eszembe jutott egy másik nagyon kedves gyermekkori rádiósemlék, az Egy komisz kölök naplója Van aki emlékszik rá?

Aki disznók közé keveredik, megeszik a korpákok:-))

Előzmény: Csimpolya (31)

2014. dec. 9. 14:32
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon köszönöm. Arra emlékeztem, hogy Karinthynak köze volt hozzá, de a guglén erre sem találtam utalást. Valószínűleg az 1981-ben megjelent magyar kiadást olvashattam és ez a mondat megragadt az emlékezetemben, mert nagyon tetszett a közmondás kicsavarása. Valószínűleg a pontatlan cím miatt nem találtam. Még egyszer köszönöm.
2014. dec. 10. 07:32
 4/5 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy én is a rádiójátékot hallgathattam, mert ha olvastam volna, a könyv még nálam lenne.
2014. dec. 10. 07:34
 5/5 Kelemen Laci Frici válasza:
A Krapekok című kisregényben / novelláskötetben volt, de a szerző most nem jut eszembe...
2021. márc. 31. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!