Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyen eszközt is papírt...

Milyen eszközt is papírt ajánlotok egy portréhoz?

Figyelt kérdés
Dióhéjban annyit, hogy örülök mindenféle javaslatnak, bár ez elsődleges terv, hogy fekete-fehér portré szeretnék készíteni, leginkább grafitceruzával, de nem tudom, hogy milyen készletet kellene beszerezne a lehető legjobb minőség érdekében. És a papírral is ez a helyzet, manapság amit árulnak műszaki rajzlap gyanánt, az valami borzalom... tehát silány minőség.

2014. nov. 17. 20:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha már eldöntötted, hogy grafittal dolgozol, akkor dolgozz azzal. Papírból jó minőségű pl. a Fabriano Accademia. Grafitceruzának pedig kb. mindegy, úgyis hamar elfogynak, én Bruynzeel márkájút szoktam venni, összeválogatva ízlés szerint, nem készletben.
2014. nov. 17. 20:46
 2/4 anonim ***** válasza:

Pasztell kréta és/vagy ceruza + pasztell papír/karton .

Ne készletet vegyél,hanem megfelelő színeket.

A papír is lehet színes .

Az előnye,hogy nagy képet lehet készíteni és szerintem sokkal ütősebb,mint egy ceruza rajz. Ráadásul felületekben lehet gondolkodni , összemoshatod a színeket, igaz porol és fixálni kell.

2014. nov. 18. 08:42
 3/4 zgyzgy ***** válasza:

Itt egy bolt, ahol jó papírt, cerkát is kapsz:

[link]

Vagy a Ferenc körúti művészellátó:

[link]

2014. nov. 18. 12:02
 4/4 anonim ***** válasza:

A grafit egynek jó, de elsőre én szenet, pittkrétát vennék, mert cerkával megőszülsz mire valamit befejezel.

Szénből, grafitból pedig legalább 3-4 puhaság kell egyzserre. Jó mély, bársonyos feketék, és lehellet finom, kemény galambszürkék... A Faber Castell, Windsor and newton, meg általában a művészellátós cuccok elég jók, de igazából bármilyen megteszi, ha jól fog.

Emellé kelleni fog egy gyúrható radír, egy papírceruza, sniccer a hegyezéshez és fixatív is.

Papírból szintén művészellátósat, félkartont. A/3-nál kisebbet csak akkor, ha direkt kicsiben kell dolgozni.

2014. nov. 18. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!