Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mitől mondható irodalmi műnek...

Mitől mondható irodalmi műnek egy mű?

Figyelt kérdés

2014. szept. 28. 22:01
 1/4 t_GaRami_a ***** válasza:
79%
Nyilván attól, hogy vers, vagy könyv, és nem egy festmény, vagy egy szobor.
2014. szept. 28. 22:21
 2/4 anonim ***** válasza:
18%
Ha most arra gondolsz, hogy a líra/dráma/epikán belül mikor számít valami értékes, szépirodalmi műnek akkor nem olyan egyszerű a válasz. Leginkább akkor, ha pár sznob irodalomtudós úgy gondolja, hogy az.
2014. szept. 29. 09:52
 3/4 anonim ***** válasza:
93%

"Leginkább akkor, ha pár sznob irodalomtudós úgy gondolja, hogy az."

Szóval szerinted Shakespeare-t, Victor Hugo-t, Jókait vagy Hemingway-t szeretni és olvasni/nézni sznobság?

Úgy érzem, irodalmivá a stílus, a mondanivaló, a nyelvezet és az idő tehet egy művet. De ez csak az én egyéni véleményem. Nem véletlen, hogy annyi szerző, író, költő, akik a saját korukban esetleg híresek és felkapottak voltak, nem állták ki az idő próbáját, és eltűntek a süllyesztőben...

2014. szept. 29. 10:07
 4/4 anonim ***** válasza:
69%
Félreértesz, az általad felsoroltakat pl. én is nagyon szeretem, de sokszor kerülnek be a kánonba olyanok, akiknek a művei a 21. századra már nem bírnak túl nagy jelentőséggel, sok ténylegesen jó, mély alkotás pedig marad "ponyvának", mert az irodalmárok nem képesek leereszkedni esetleg az elolvasásukhoz.
2014. szept. 29. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!