Ha 21 évesen egyre inkább úgy érzem, meg akarok tanulni zongorázni . Akkor nagyon későn kezdenék neki?
Figyelt kérdés
A kottaolvasás alapszinten megy, szóval tudom, hol a C hang kottán és billentyűn is, de zenesuliba nem jártam. Tangóharmonikán szoktam játszani, de csak a billentyűs felén.2014. szept. 19. 21:40
2/4 anonim válasza:
Ha ez minden álmod hajrá! De tényleg attól függ, milyen szinten akarod megtanulni + milyenek a kepeségeid. De tudnod kell, hogy ha komolyan foglalkozol, vele ahhoz nagyon sok kitartás kell. Főleg ha zenész akarsz, lenne. Akkor még szolfézst is kell tanulni majd később zeneelméletet. Amúgy nagyon felemelő érzés és nagyon megéri a fáradságos munkát.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Sajnos megboldogult apám nem értékelte a komolyzenét, és mikor elkezdtem a helyi tangóharmonikásokkal zenélni, nagyon rossz volt, hogy a nulláról kellett kezdenem. Nemrég volt lehetőségem beülni egy zongora mögé, és olyan jó érzés volt..
2014. szept. 26. 22:14
4/4 anonim válasza:
Egyáltalán nem késő! A zongorához szükséges kottaolvasási képességek elsajátítása nem igényel semmilyen tehetséget, de tanárra mindenképp szükség van a zongoratanuláshoz, anélkül sajnos elég nehéz.
De korhoz egyáltalán nem kötött, úgyhogy ha szeretnél megtanulni, amilyen gyorsan tudod, kezdjed el, annál hamarabb fogsz tudni játszani rajta! :)
Én 16 éves korom körül kezdtem, nem vagyok zongoraművész természetesen, de már Lisztet is tanulok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!