Ha a matematika a tudományok királynője akkor minek a királya a király?
Figyelt kérdés
Eléggé értelmetlenül fogalmaztam meg, de remélem értitek hogy mire gondoltam.2014. szept. 3. 20:03
1/5 Shai-Hulud válasza:
A király a királyságnak a királya. :-)
Szerintem azt akartad kérdezni, hogy mi a tudományok királya?
De egyszerre nem lehet király is, meg királynő is. (A király felesége nem királynő, hanem királyné, és a királynő férje sem király.)
3/5 anonim válasza:
Semminek. A matematikát szokás nőneműnek tartani, innen a királynő. És attól az, hogy minden tudomány előbb utóbb eljut oda, hogy valamit hasonlítani, mérlegelnie kell, azaz számolni. Minél mélyebbre jut egy tudományág, annál több matematikát használ. Mert valahogy ki kell fejeznie a szakterülete mennyiségi és minőségi összefüggéseit.
5/5 anonim válasza:
A tudományok királya szerintem a fizika, mert az az alapja az összes gyakorlati fejlesztésnek.
Azaz a matematika az elméleti, a fizikai a gyakorlati dolgok legmeghatározóbb tárgyai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!