Nektek hogy tetszik ez a szerelmes vers? 14/F
Csak te vagy
Rózsaszirmok illatárja,
Nyári Napnak pirkadása
Csak te vagy.
Fényesség a sötét éjjben,
Madárraj a fényes égen
Csak te vagy.
Fán csipogó madárkáknak
Földön kúszó piciny árnya
Csak te vagy.
Sok-sok ezer szorgos méhnek
Bódítóan édes méze
Csak te vagy.
Virágos kert legvégében,
Liliomnak reszketése
Csak te vagy.
Csordogáló patak völgye,
Nagy erdőnek ékes tölgye
Csak te vagy.
Apró nyuszi széles réten,
Bárányfelhő a kék égen
Csak te vagy.
Gyöngy szemednek fényessége,
Szavaidnak ékessége
Csak te vagy.
Ajkaidnak vörös árja,
Mosolyodnak villanása
Csak te vagy.
Barna hajad lobogása,
Kecses lépted kopogása
Csak te vagy.
Nekem alapvetően tetszik, de van néhány dolog, például, hogy sehogy sem ér véget, amin javíthatnál. Ezen kívül a nyuszis-felhős rész meg a csipogás nekem nem illik a képbe, kissé giccses.
De kezdetnek egész jó! Egyébként, ha megkérdezhetem, van egy konkrét címzetje a versnek, vagy csak úgy írtad?
Nekem a Délelőttök a kádba' szövege jutott eszembe erről a versről. ( [link] )
Alapvetően tetszik ez a "csak te vagy" dolog, viszont sok dolgon javítanék.
A költői képek nagy része klisé. Amiben fantáziát látok, az földön kúszó árny és a dolgos méhnek méze dolog.
Engem kicsit zavar, hogy néhol madárraj van, máshol pedig madárká k meg apró nyuszi. Emiatt kissé össze vagyok zavarodva: becézgetős cukiskodás akar lenni, vagy költészet?
Valamint. Két soronként ismétlődik a Csak te vagy. Ez a két sor néhol egymáshoz kötődő, néha pedig semmi köze egymáshoz. Ez is számomra zavaró, mintha pároztattad volna a sorokat, de néhány kimaradt, azt meg csak úgy összeraktad.
A vége számomra is befejezetlen, ráadásul kicsit ugrálós az egész. Először még a nyuszik, majd hirtelen már jön a szem és a száj, vagyis a részletek. Utána megint egy egész képet látunk, hisz látjuk, ahogy kecsesen mozog. Aztán hirtelen vége.
(Amúgy az ajkának is vörös az árja és a rózsaszirmoknak is. Ez is számomra kicsit megzavaró.)
Szerintem dolgozz még rajta egy kicsit, mert alapvetően tetszik, és tök jó lesz, ha kis időt még szentelsz rá! :)
Néhol kicsit giccses, néhol kicsit klisé, de szerintem aranyos :)
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!