Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Nektek hogy tetszik ez a...

Nektek hogy tetszik ez a szerelmes vers? 14/F

Figyelt kérdés

Csak te vagy

Rózsaszirmok illatárja,

Nyári Napnak pirkadása

Csak te vagy.

Fényesség a sötét éjjben,

Madárraj a fényes égen

Csak te vagy.

Fán csipogó madárkáknak

Földön kúszó piciny árnya

Csak te vagy.

Sok-sok ezer szorgos méhnek

Bódítóan édes méze

Csak te vagy.

Virágos kert legvégében,

Liliomnak reszketése

Csak te vagy.

Csordogáló patak völgye,

Nagy erdőnek ékes tölgye

Csak te vagy.

Apró nyuszi széles réten,

Bárányfelhő a kék égen

Csak te vagy.

Gyöngy szemednek fényessége,

Szavaidnak ékessége

Csak te vagy.

Ajkaidnak vörös árja,

Mosolyodnak villanása

Csak te vagy.

Barna hajad lobogása,

Kecses lépted kopogása

Csak te vagy.

2014. szept. 1. 18:07
 1/3 anonim válasza:

Nekem alapvetően tetszik, de van néhány dolog, például, hogy sehogy sem ér véget, amin javíthatnál. Ezen kívül a nyuszis-felhős rész meg a csipogás nekem nem illik a képbe, kissé giccses.

De kezdetnek egész jó! Egyébként, ha megkérdezhetem, van egy konkrét címzetje a versnek, vagy csak úgy írtad?

2014. szept. 1. 18:31
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem a Délelőttök a kádba' szövege jutott eszembe erről a versről. ( [link] )

Alapvetően tetszik ez a "csak te vagy" dolog, viszont sok dolgon javítanék.

A költői képek nagy része klisé. Amiben fantáziát látok, az földön kúszó árny és a dolgos méhnek méze dolog.

Engem kicsit zavar, hogy néhol madárraj van, máshol pedig madárká k meg apró nyuszi. Emiatt kissé össze vagyok zavarodva: becézgetős cukiskodás akar lenni, vagy költészet?

Valamint. Két soronként ismétlődik a Csak te vagy. Ez a két sor néhol egymáshoz kötődő, néha pedig semmi köze egymáshoz. Ez is számomra zavaró, mintha pároztattad volna a sorokat, de néhány kimaradt, azt meg csak úgy összeraktad.

A vége számomra is befejezetlen, ráadásul kicsit ugrálós az egész. Először még a nyuszik, majd hirtelen már jön a szem és a száj, vagyis a részletek. Utána megint egy egész képet látunk, hisz látjuk, ahogy kecsesen mozog. Aztán hirtelen vége.

(Amúgy az ajkának is vörös az árja és a rózsaszirmoknak is. Ez is számomra kicsit megzavaró.)

Szerintem dolgozz még rajta egy kicsit, mert alapvetően tetszik, és tök jó lesz, ha kis időt még szentelsz rá! :)

2014. szept. 2. 08:37
 3/3 anonim ***** válasza:

Néhol kicsit giccses, néhol kicsit klisé, de szerintem aranyos :)

14/L

2014. szept. 4. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!