Melyik ez a festmény? Nagyon érdekelne!
Ha jól emlékszem, 2012-ben láttam Bécsben, az Albertina vagy a Belvedere múzeumban egy festményt, amely egy temetőt ábrázolt. A színek sötétek voltak, itt-ott egy-egy sejtelmes árnyékot vetettek rajta utcai lámpaoszlopok sárgás fényei. Középen, alul egy női alak áll, ami nekünk egyenesen hátat fordít, azt hiszem, a haja kontyban van és hosszú ruhát visel, de mindenesetre elég hátborzongató benyomást kelt, mintha bármelyik pillanatban hirtelen megfordulna. A temetőben több falat látunk egyes sírcsoportok között, és van még ott két ember, akik egy hordágyon cipelnek egy holttestet. Mintha a képen telihold is látszana, de ebben nem vagyok biztos.
Az egész festmény rendkívül nyomasztó és kísérteties, de én nagyon meg szeretném találni, csak sajnos sem a címre, sem a szerzőre nem emlékszem, segítsetek! :) Előre is hálás köszönet!
Javaslom, hogy nézz szét az általad említett múzeumok honlapján (ha még nem tetted meg).
Ha megtaláltad, akkor légyszi oszt meg majd velem is, mert engem is érdekelne a kép. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!