Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » A fehér ceruza mire jó? :-)

A fehér ceruza mire jó? :-)

Figyelt kérdés
Gyerekként sem tudtam, felnőtt fejjel még mindig nem tudom, mire jó egy fehér színű ceruza. A fehér zsírkrétát még csak-csak el tudom fogadni, bár ott sem igazán tudom, mennyire széles körben lehet használni ama bizonyos fekete papíron kívül. Azért választottam ezt a témakört a kérdésemhez, mert a művészettel foglalkozók biztos jobban kiismerik magukat, mint mondjuk egy átlagos gyerek vagy felnőtt.
2014. aug. 12. 16:53
 1/7 anonim válasza:
87%
Nem járok művészetibe, de gondolom világosításra kell, pl ha úgy akarsz rajzolni egy szemet, hogy minél élethűbb legyen akkor jobban mutat ha fehér ceruzát is használsz,mintha csak simán kihagynád a papiron a fehér helyet ,meg a szemnek vannak ilyen kis tükrözödései..
2014. aug. 12. 17:03
 2/7 anonim ***** válasza:
2014. aug. 12. 17:08
 3/7 anonim ***** válasza:
82%
Annyit tennék hozzá,hogy nem csak fekete papírok léteznek,de a normál fehér ceruzákat nem tudom mennyire fognak jól. A pasztell viszont tuti jó és az olajos verzió is.
2014. aug. 12. 17:38
 4/7 anonim válasza:
Személy szerint fények rajzolására használom a fehér ceruzát, így csillogó hatást tudok elérni. Ha színes alapra dolgozom (nem csak fekete lapra, lehet csak egy csontszínű lap is) a fehér ceruza kihagyhatatlan kellék a képeimnél. Lehet az egy egyszerű színes ceruza, pasztell, vagy egyéb olajosabb alapú kréták.
2014. aug. 12. 21:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Lágyabb, selymesebb fénye lesz a pasztelles színeknek ha fehérrel kevered őket. Ezen kívül a fényeket jobban kiemeli.
2014. aug. 13. 00:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Sose rajzoltál még jegesmedvét hóesésben, mi?
2014. aug. 13. 16:25
 7/7 A kérdező kommentje:

De igen! Fehér papíron három fekete pötty! :-) Jót nevettem a jegesmedvén, úgyhogy hasznomra vált ;-)

Köszönöm a válaszaitokat, tippeket mind hasznos volt, ki is fogom próbálni. A gyerkőc akar állandóan a fehér ceruzával és zsírkrétával rajzolni, legalább neki lesz egy kis sikerélménye is, ha már nekem anno nem volt.

2014. aug. 13. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!