Hogyan kell használni a tubusban lévő aquarellt?
Sziasztok!
Vettem akvarellt, tubusos, Louvre márkájú, hozzávaló akvarell lappal. Nem teljesen egyértelmű azonban, hogy hogyan kell használni. A lapot kell bevizezni vagy a festéket feloldani vízben?
Lenne valaki olyan kedves, és leírná nekem, mi is pontosan a menete az akvarellfestésnek?
Köszönöm szépen előre is!
Bizonyos keverőpalettákon van rá hely,ahova a festéket kinyomod.
Az akvarellfestés menetéről találsz itt kisfilmeket, sokféle van:
https://www.youtube.com/watch?v=hClWO3YIOsY
A tubusból keveset nyomj, fémdobozba, vagy kis üvegbe, mert lezárva használható máskor is. A szín árnyalata attól függ, mennyi vizet keversz hozzá. Jó papír kell, 200-300 grammos akvarellpapír, hogy ne hullámosodjon, és jól "fogadja a vizes festéket. Maradjon a papír fehérségéből is, attól élő az akvarell (fehéret nem használnak ált. az akvarellfestők)
A menetéről.
1, előrajzolást ekkor érdemes megcsinálni,mert így nem a nedves papírt karcolja,mert akkor sérülékenyebb.
2, meríted a papírt ,majd kicsit puha ronggyal nem letörlöd,hanem felitatod a felesleged és utána feszíted ki
3, kifeszítés néhány módja:
-enyves ragasztóval (barna és nyálkás ..)
-megfelelő alapra (sajnos még nem találtam meg mi lenne az) rákapcsozással
-feszítő keret alkalmazásával (jó drága és fix mérethez jó csak)
4, belső keret felragasztása
Könnyen leszedhető ragasztószalagot érdemes használni. A célja az,hogy legyen egy fehér szép szegélyed,mikor kész a kép, így önmagában is mutatós + keretezésnél lesz kereted,mivel a feszítés során a ragasztós vagy kapcsos részből jobb kivágni a lapot.
5, festés folyamata
Erről sok anyag van,de pár dolog.
4 fő módja van .
nedvesen nedvesre - szétfolyik a festék, szép összefolyásokkal jó hátteret lehet csinálni
Szárazon szárazra - éles kontúrt eredményez, főleg a végén használják
Szárazon nedves - ekkor előfordul,hogy feloldódik az alsó réteg és foltos mintát hagy,ami olyan karfiolos.
Nedvesen száraz - ha még nem száradt meg ,akkor növelheted a szín intenzitását
Itt nézz körül:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!