Írtam egy kis verset/idézetet. Mi a véleményetek?
Szükség van rád
Mindenkire szükség van a világban:
Szükség van arra,
hogy Pista bácsi kimenjen megetetni a disznókat,
hogy a szülők megfenyítsék a lázadó kamaszokat,
hogy az államfők csak népük javaiért szolgáljanak,
hogy a kisebb és nagyobb közösségek összetartsanak,
hogy a papok misét mondjanak,
hogy gyermekek imádkozzanak,
és arra, hogy Te most meghallgasd (/elolvasd) ezeket a sorokat.
Idézetet nem írhat senki, az idézet ugyanis mások szövegéből kiemelt részlet.
A lázadó kamaszokat pedig nem megfenyíteni kell, hanem megérteni és szeretettel jó emberré nevelni.
Nem túl nagy durranás, de tetszik. :)
Az a papos, imádkozós rész szerintem felejtős, de ha kitalálsz valami szellemeset a helyére, talán jobban illeszkedik az utolsó sorhoz.
Nekem nem tetszik. Olyan, mintha nagyot akartál volna mondani, mintha azt szeretnéd, hogy ezeket a sorokat a női vécéfülkék falára írják a BTK épületében, és mindenki, aki elolvassa, azt gondolja: húú.
Nálam ez elmaradt.
A vers nem mond semmi lényegeset. Nyilván szükség van ezekre a dolgokra, ez soha nem volt szerintem kérdés. Kivéve az utolsó sor, azzal nem értek egyet.
Azt mondod, mindenkire szükség van a világban, aztán a versed mégis más irányba halad. A versből nekem inkább az jön le, hogy a kezdő sorral ellentétben, mégsem Pista bácsira van szükség, hanem arra, hogy a disznók ne haljanak éhen. Akár Jancsi bácsi is megetethetné, igazából tök mindegy.
Ettől nem érzem magam jobbnak, nem érzem magam fontosnak. Nem érzem úgy, hogy szükség van r á m.
Az utolsó sorra visszatérve, számomra inkább ellenszenvet vált ki belőlem, és felerősödik bennem az, hogy az írója nagyot akart mondani, és azt hitte, ez sikerült is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!