Kiállítást akarunk szervezni, mire figyeljünk?
Sziasztok! Első saját felvetésű modern kiállításunkat szervezzük pár ismerősömmel. Eddig 7-en vagyunk, mind fiatalok (18-22 évesek). A tematika még kötetlen és a helyszínt se tudjuk még merre. Ha egy galériával, vagy kiállítótérrel tárgyalok mire kell figyelnem, mit néznek? Pl. én úgy gondoltam, hogy csinálunk egy portfóliót a bemutatandó munkákból és kocepcióból és azzal az anyaggal próbálunk rávenni egy kiállítóteret a bemutatásra.
Tanárom azt írta, hogy a kiállítóterek nem állnak csak úgy szóba bárkivel ilyesmiről meg, hogy egy kiállítást általában évekkel előre le szokás szervezni.
Milyen alternatívák vannak?
Milyen módszerek arra, hogy mégis tudjunk egyfajta bemutatkozásszerű kiállítást rendezni?
(a keretezést, meg ilyen plusz költségeket az előkészületek során szerintem mindenki tudja állni magának).
Annyira nem vagyok tapasztalt,de a művházak szívesebben veszik,csak ott a nyitvatartás gond.
Az anyagot érdemes átválogatni és eldönteni,hogy személyenként vagy témánként legyen. A másik,hogy vannak képek,amik ütik egymást,ha egymás mellé kerülnek,ezért pl a rajzos dolgok a festményekkel nem igazán mutatnak jól közvetlen szomszédságban.
Tehát első a jó összeválogatás.
Kiállításra szoktak felkérni zenészeket és embereket,akik mondanak pár szót a művészekről. Szerintem,ha ez az ember valaki olyan lenne,akit a terem tulajdonosa ismer,az már lehet dobna a dolgon.
Sajnos többet nem igazán tudok mondani,de remélem ezzel is segítettem.
Illetve lehet a keretezésnél is ha egybe kérnétek ,akkor esetleg kialkudni valami mennyiségi kedvezményt:) ki tudja..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!