Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » A zenékre miért nem szabnak...

A zenékre miért nem szabnak korhatárt?

Figyelt kérdés
Itt elsősorban nem a szövegre gondolok, hanem a stílusára. És ez akkor jutott eszembe amikor a búcsúból szóló zenét hallgattam, ilyen igazi drogos disco zenék voltak. És egyszerűen nem bírom nézni amikor egy 5 vagy 10 éves kisgyerek vonaglani az ilyen zenékre. De persze nem csak ezekkel a disco zenékkel van a baj, hanem sok mai slágerrel is, amit biztos nem hallgattatnék a gyerekemmel, ha lenne. Szerintem nagyon nem tesz jót a szellemi fejlődésüknek. Persze most félre értés ne essék, nem azt mondom, hogy ezek a zenék rosszak én is szoktam ilyeneket hallgatni alkalomadtán.

2014. jún. 20. 13:27
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Tudományosan nem tudom megalapozni, mert nem vagyok egy 'tudományos ember', de érzem, hogy ez nagyon nincs rendjén és képtelen vagyok megérteni, hogy van olyan érett felnőtt ember, aki szerint a példaként említett Right On Top szám egy 8 éves gyereknek való.
2014. jún. 20. 21:06
 12/15 anonim ***** válasza:

A megérzés önamgában nem támaszt alá olyan horderejű szabályozást, mint a zenét korhatárhoz kötni.

Az, hogy Te valamit nem értesz meg, nem jelenti, hogy rossz, értelmetlen volna. Lehet, hogy benned van a hiba.

Az, hogy nem tiltok el egy 8 éves a Right On Top hallgatásától, még nem mondom, hogy neki való. Egy 11 éves gyereknek sem lesz semmi baja, ha Fichte az A boldog élet útmutatóját olvasgatja, de mivel egy szót nem értene belőle, nem neki való.

Nem hiszem, hogy a mai fiatalok rosszabbak lennének az egy generációval korábbiaktól. De ha mégis, semmi nem támasztja alá, hogy éppen a a zenétől lenne ez.

2014. jún. 20. 21:12
 13/15 anonim ***** válasza:

és szerinted ki dönti el, hogy milyen zene való egy gyereknek? eleve indulj ki abból, hogy egy 5 éves pl. általában azt a zenét szereti, amit otthon hall, mivel mást nem is nagyon ismer.

az egy dolog, hogy valamilyen zenei stílus nem tetszik, de attól még nem szabhatom meg, h más se hallgassa.

azon vajon mennyire akadnál ki, ha azt látnád h egy szülő meg koncertre is elviszi a gyereket? :)

2014. jún. 25. 20:30
 14/15 anonim válasza:
Tulajdonképpen igaz, nagy baromság lenne korhatárt szabni, egy csomó bonyodalommal járna és attól még ugyanúgy meghallgathatja egy gyerek a zenét, de ezzel csak arra akartam utalni, hogy vannak olyan zenék, amit nem hallgattatnék egy gyerekkel, és én itt a legbizarrabb zenékre gondoltam, nem egy (pl) Katy Perry, Nickelback vagy AC/DC számra. (Elsősorban drogos agyhalott disco zenékre!)
2014. jún. 26. 22:56
 15/15 A kérdező kommentje:
Az előző én voltam :)
2014. jún. 26. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!