Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Rajzolás bal v jobb kézzel?

Rajzolás bal v jobb kézzel?

Figyelt kérdés

Jobb kézzel rajzolok, elég szépen. Nem profi szinten, de tényleg elég jól. Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek, ha átszoktatnám magam a bal kezemre (gondolom rengeteg idő), akkor sokkal jobban tudnék rajzolni? :) Fura kérdés, de érdekel.

Érdekelne továbbá, hogy közületek ki milyen jól rajzol és milyen kezes. :)

19/L

2014. jún. 15. 00:50
 1/6 A kérdező kommentje:
Ez lemaradt, annak idején , amikor kicsi voltam, bal kézzel fogtam meg mindent, aztán átszoktattak jobb kézre, eredetileg kétkezesnek írtak be, a szüleim szerint. Mivel elég korán átszoktattak, mindent jobb kézzel csinálok, kivétel az evés, ha gyümölcsöket eszek stb, az evőeszközöket viszont jobb kézzel fogom meg.apukám bal kezes) Egyébként roppant nagy agymunkát igényel ha bal kézzel akarok valamit csinálni, rossz a bal kezes reflexem stb. :)
2014. jún. 15. 00:59
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A rajztudás nem a kezektől függ. Az agyaddal rajzolsz! Csak gyakorlással fejlesztheted magad ilyen téren. Azért van hogy sok balkezes kreatív ( nem mind) mert a jobb agyféltekük ,,dominánsabb" ami részben ezért is felelős. Ettől függetlenül egy jobbkezes lehet kreatívabb. De nyugodtan gyakorolj balkézzel is, vicces, jó érzés és fejleszted önmagadat is :)

20/L frissen végzett képgrafikus, jobb kezes

2014. jún. 15. 01:01
 3/6 A kérdező kommentje:

Akkor gyakorlás kérdése az egész, rosszabbul megy a rajzolás , mint 4 éve, régen grafika szakkörre jártam , bizonyítványt kaptam meg ilyenek, minden héten rajzoltunk valami érdekeset, gyümölcsöket, csend életet, embereket különböző pózban, portrékat stb :D Mostanában havonta max 2x rajzolok.

Valószinüleg kipróbálom bal kézzel a rajzolást, nagyon kíváncsi vagyok, az eredményre, hátha jobban megy úgy. :)

2014. jún. 15. 01:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Sok sikert hozzá! Ha átszoktattak lehet tényleg ügyesebb lennél balkézzel, de a gyakorlás ott még fontosabb! :) Hajrá!
2014. jún. 15. 01:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Én is eredetileg balkezes voltam, de már nagyon bénán írok és rajzolok a bal kezemmel. (Azért valamennyire még megy... =D)

De alapvetően a rajzolást nem befolyásolja szerintem, hogy melyik kezeddel rajzolsz, hanem sokkal inkább az, hogy mennyire látod át a megrajzolandó "objektum" vagy hát téma arányait, és hogyan vetíted át a papírra (ha éppen papírra rajzolsz =P). Vannak, akik lábbal vagy szájjal is tudnak rajzolni, de elsősorban az agyban dől el minden. Sokan vannak, akik azt gondolják, hogy a rajzoláshoz kézügyesség kell, pedig erről szó sincs. Én pl. tök béna vagyok minden varrás/hímzés/gyöngyfűzés stb. tevékenységhez, de jól rajzolok, festek, és még animációkat és szobrokat is készítek.

2014. jún. 15. 07:06
 6/6 A kérdező kommentje:
Szerintem a rajzolás sok dologgal függ össze, mert én pl ügyes vagyok sok ilyen kis szöszmötölős dologban, mint pl a gyöngyfűzés és társai. Fotózok is, és zongorázok is. :) Mindkettő nagyon jól megy. :)
2014. jún. 15. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!