Szerintetek jöhet újra egy szecessziós korszak?
Figyelt kérdés
Szerintem a gótika és ezzel párhuzamosan a neogótika mellett a szecesszió az legszebb építészeti stílus. Úgy gondolom, hogy a mostani építészeti irányok nem igen vezetnek sehova. Sajnos előtérbe helyezik sokszor a funkciót az esztétikánál (inkább persze a lakó és iroda házaknál persze) Ez sztem szomorú, mintha nálunk ez a szép és esztétikus építészet meghalt volna a két világháború között, de főleg 45 után. Azért merült fel bennem a kérdés, mert ugye minden nagy korstílusnak volt egy visszatérése "neo"-ja, hogy egyszerűbb legyek. A szecesszió pedig kihalt az 1930-as években. És személy szerint az egyetlen olyan építészeti stílus amely megérdemel egy visszatérést" Azon is gondolkoztam, hogy néhány év múlva építészként elfogadnának egy ilyen, vagy ehhez hasonló stílussal?2014. jún. 14. 21:33
1/1 anonim válasza:
Kedves Kerdezo!
Az, h majdnem minden stilus visszatert egyszer, csak valoszinusiti, de nem teszi bizonyossa, h a szecesszio, mint korstilus visszajon egyszer valaha is. Sztem a szecesszio amugy tul rovid idoszak volt, es nagyon heterogen is.
A szecesszios epiteszet foleg diszitmenyeiben volt szecesszios, ugyhogy nem zarhato ki, h lesz meg reneszansza, de en nem fogadnek ra.
A szepet -bar ma mar a szep nem ugyanazt jelenti, mint 60-100 evvel ezelott- lehet am a tokeletesen funkcionalis formaban is eszrevenni. Ld a Bauhaus mozgalmat.
H Te elvegzed a megfelelo szakiskolakat, es mernok leszel, kiprobalhatod, van-e igeny a Te izleseddel egyezo epuletekre. Tudod, a mernokmegbizoja az iranyado.
Jo tanulast!
R.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!