Miért léteznek még mindig színházak, amikor már vannak filmek is száz éve?
Soha nem érettem, hogy mivel tud többet nyújtani egy színházi előadás, mint egy film, ahol sokkal több eszköz áll rendelkezésre az önkifejezésre.
De közben mégsem hiszem, hogy pusztán a sznobokból és állami támogatásból fenn tudna maradni ennyi színház.
Valaki fel tudna világosítani? Köszi :)
Voltál már színházban? Nem tetszett?
Én szeretek színházba járni, a filmeket is szeretem. De teljesen felesleges így összehasonlítani, ahogy te akarod. Az egyik nem helyettesíti a másikat, teljesen más élményt ad. A színházban élőben láthatod a színészeket, sokszor akár teljesen közelről. Nagyon jó hangulata van.
Ettől még neked nem kell szeretni, de csodálkozni sem azon, hogy vannak, akik szeretik. :)
Nálunk egyébként szinte minden előadás telt házas, sokszor alig lehet jegyet kapni, úgyhogy van rá igény bőven :)
Csak úgy eszembe jutott, hogy akkor te egy koncertre sem mennél el, mert meg lehet hallgatni cd-n?
Engem speciel a filmek nem kötnek le. (néhány kivétel van csupán)
A színház számomra sokkal izgalmasabb. Ott jobban érezni a színészeket, szinte belevonódik az ember a történetbe. A katarzis számomra csak ott érhető el, sokkal jobban hat a lelkületemre. A filmnél a távolsága miatt, ez csak nagyon ritkán következik be.
Köszönöm a válaszokat. Az élőzene/stúdió hasonlat tök jó, azt hiszem közelebb kerültem a megoldáshoz.
Egyébként korábban láttam színházi előadásokat, és valóban, ahogy a koncertekért sem vaygok oda, a színházért sem.
A film egy illúziókeltés. Írhatnám azt is hogy átverés. Főleg a mai filmek, amikor már a szereplők alig játszanak, mindent technikával oldanak meg. (Találkoztam nemrég egy közismert magyar sztár-színésznővel, meg voltam lepve, milyen alacsony és milyen ronda élőben.)
A színház sokkal érdekesebb, igazi emberek, igazi játék, igazi élmény, különleges feeling. Javaslom, ha kíváncsi vagy a színházra, csak jó darabbal és jó színészekkel kezdd el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!