Hogyan hozzak létre egy művészeti irányzatot?
Klasszicizmussal az ókori görög-római szabályokat, életmódot tartották követendő példának.
Ha én más korszakot tartok követendő példának, hogyan terjesszem el egész európában?
Szerintem az kevés.
Mi lenne, ha szövetkeznék az egyházzal, támogatnám őket pénzel, cserébe ők lelki üdvösséget és bűnbocsánatot ígérnek a lelkes híveknek, ha frakkban, cilinderben járnak és kulturáltan- választékosan beszélnek.
Egyetértek 67%-os kolle/kolleginámmal.
Szerintem először, mielőtt bármit elkezdenél uniformizálni találj rá fogós évet. Most mennyire praktikus dolog frakkban járni? Tudsz benne csajozni/pasizni? Most mennyire praktikus szépen, csúnya szavak nélkül beszélni? Maximum annyira, amennyire meg tudod értetni magad. Az uniformizálás az evolúció és önfejlesztés gátja, már miért kéne egy programozónak jó kondícióba lenni, ha nincs szüksége rá? Nem úgy, mint arra az 1 órára, ami alatt sportolt ahelyett, hogy az új vírusvédelmi programján dolgozzon. Természetesen fontos erény lehet, amit uniformizálni akarsz, de van-e erre az erényre bárkinek is szüksége? Aki majd szükségét érzi leszokni a csúnya beszédről, az úgyis leszokik, aki mindig elegáns akar lenni, az frakkban jár, akinek más elfoglaltságai helyett inkább a sport a szíve csücske, az meg azt csinálja.
"szövetkeznék az egyházzal, támogatnám őket pénzel, cserébe ők lelki üdvösséget és bűnbocsánatot ígérnek a lelkes híveknek"
Ez egy üzleti projekt? :DDD
Amúgy mi köze ennek bármilyen művészethez? Szerintem a divattal kevered.
elgondolkodtató, amit az 5/7-es mond. 7/7es neked is igazat kell adjak. Nem is művészeti irányzatot szeretnék. Egyfajta korstílust akarok visszahozni a mindennapi életbe. Gyakorlatilag divatot teremtve, de nem a mai vulgáris értelmezésben. Egyedüli uralkodó divat lenne ami visszanyúlik a múltba, visszahozza az 50-100 évvel ezelőtti társas érintkezés formáját, szabályait, erkölcsét, szorgalmát, művészetét, öltözködési szokásait.
Nem lenne szükség uniformisra, nem szabnék gátat az önfejlesztésnek, isten ment. Egyszerűen átnevelném az embereket az ízlésre. Ki kellene alakítanom bennük egy belső kényszert erre a vágyra. Ja és az emberek nem nagyon tudnak megválni rossz szokásaiktól. Azt nem várhatom , hogy szokjanak le a csúnya beszédről. Nem fognak. Persze ez környezettől is függ.
Csajozni is biztosan lehetne ugyan úgy... csak nem azt mondanád neki; bébi, hanem kisasszony. nem tuningold fiat puttóval fuvaroznád, hanem konflissal.
A szükségletet kell felkelteni ezek iránt.
Ki segít?:D
Igazából szép gondolat, csak ez sajnos soha nem működött így. A kommunista ideológia is hasonlót akart, az emberek egymáshoz és az államhoz való viszonyát, a gondolkodást akarta megváltoztatni. Vagy a nácizmus is hasonló "átnevelést" csinált, régi germán hagyományokat ásott elő, stb. (Durva példa, de ez jutott eszembe.)
Sőt, ha már a divat szóba került, a divatvilág mögött álló üzleti birodalom is az ízlésünket manipulálja, bár ők kicsit jobban csinálják. Vagy a reklámok is a gondolkodásunkat befolyásolják, pl. belénk akarják "nevelni", hogy irtózzunk a baktériumoktól, mert az milliárdos bevételt jelent világszinten a tisztítószerek eladásával. Szóval vannak ilyen törekvések, de ezek mögött komoly pénzek és egész "birodalmak" vannak, és így is csak bizonyos szokásainkat tudják befolyásolni.
Köszi, igen jót röhögtem azon, ahogy elképzeltem, hogy egy frakkot viselő férfi kisasszonyként szólít meg, miközben én farmert és pólót viselek.
A mai világban nem lesz egységes semmilyen divat, gondolkodásmód, ízlés, semmi. Komolyan elvárnád, hogy a mai "fiúk" frakkot viseljenek? A lányok meg a qrvás ruháik helyett kisestélyit vagy krinolint? Vagy hogy képzelted?
A csúnya szavak, a káromkodás, a szleng ellen sem tudsz tenni semmit, már a köznyelv része. Nem szép dolog, de ez van.
Egyébként meg ugyan senkinek nem kéne megmondani, hogy ki mit csináljon/gondoljon/viseljen, hogyan viselkedjen, de egy olyan embernek, aki Európa nevét kisbetűvel írja, főleg nem.
Tisztelt Uram, ennyit szerettem volna Önnel megosztani.
U.i.: Ha látok valakit frakkban az utcán, legalább tudom, hogy vagy te vagy vagy a te híved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!