Szerintetek Tóth Árpád költészetében feminin vonások találhatóak?
Figyelt kérdés
2014. máj. 15. 12:10
1/6 anonim válasza:
Szerintem nem. Igazából fel sem merült bennem.
2/6 A kérdező kommentje:
Bennem azért merült fel, mert annyira erősen ostorozza magát. Néha szinte a fájdalom leírásai átmentek egy úgynevezett csúnya kifejezéssel érve nyervogásba. Annyira sír minden sora, világgá kiáltja fájdalmát. Persze ez még nem lenne ok arra, hogy feminin vonásokat véljek felfedezni, viszont a szókincskészlet például vézna alak, kicsordul a könnyem és még lehetne sorolni az erősen emlékeztet a nőies kommunikáció jegyeire. Ám ez egy teljesen szubjektív vélemény. Vitára bocsátom.
2014. máj. 15. 19:34
3/6 anonim válasza:
Ez esetben a világ poétáinak 90%-a feminin :)
4/6 anonim válasza:
Inkább túláradó érzelmek vannak a költészetében. Ettől nem lesz feminin.
5/6 sándorjános válasza:
Szerintem se feminin, bár kétségtelen, hogy aki művész lesz, az mindig egy kicsit gyámolítandó, gyakori az anyakomplexus. És ez alól szerintem a nagy konstruktivisták se kivételek, ahogy az olasz futurizmus képviselői se.
Mint művészeti pályán tevékenykedő szerintem én is anyakomplexusos vagyok, valamint meg van a képességem pitiáner dolgokon érezni magam nagyon rosszul, meg indokolatlanul is örülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!